Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 24 maart 2024 @ 00:08 door Travelboy , 117 keer bekeken

De minister van Binnenlandse Zaken, Saifuddin Nasution, maakte dit vandaag bekend tijdens een hoorzitting in het parlement

 
 
 
 

 

De Maleisische regering zou haar censuurbevoegdheden op de inhoud van het streamingplatform Netflix kunnen uitbreiden om de verspreiding van LHBT-inhoud en ‘communistische of islamofobe’ berichten te voorkomen. Dit werd vandaag, 22 maart, bekend gemaakt door de minister van Binnenlandse Zaken, Saifuddin Nasution , tijdens een hoorzitting in het parlement. De directeur van Kuala Lumpur verwees naar de Film Censorship Board, die in 1908 werd opgericht door de Britse autoriteiten die het land destijds regeerden. Het lichaam is volgens Nasution nog steeds noodzakelijk vanwege de noodzaak om “de morele en culturele waarden van alle etnische groepen in Maleisië te beschermen, evenals alle overtuigingen en religies van de bevolking”. De Raad, zo voegde de minister eraan toe, “zal elke film blijven monitoren die de veiligheid en orde van het land zou kunnen bedreigen” en zal inderdaad een strengere censuur invoeren, aangezien steeds meer films elementen bevatten die “in strijd zijn met de overtuigingen van moslims”, waaronder degenen die zich bezighouden met LGBTQ-kwesties en waarvan de inhoud als ‘islamofoob’ kan worden beschouwd.

 
 
 

 

“Het is duidelijk dat dit soort films moeten worden gecensureerd en als ze buitensporig worden geacht, zal de uitzending ervan worden verboden”, legde Nasution uit, waarbij hij specificeerde dat hij met het Ministerie van Communicatie wilde overleggen om te evalueren of de activiteiten van de Filmcensuurraad ook zouden kunnen worden gecensureerd. uitgebreid naar Netflix en andere streamingdiensten. De minister reageerde daarmee op de vraag van Ahmad Fadhli Shaari, parlementariër van de Malaysian Islamic Party (PAS), een politieke kracht die de afgelopen maanden de druk op de regering van premier Anwar Ibrahim heeft opgevoerd om de circulatie van culturele producten die als strijdig worden beschouwd te stoppen. aan islamitische waarden.

 

dit is een google translate vertaling

 

bron: www.agenzianova.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.