Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 21 december 2021 @ 08:18 door Travelboy , 399 keer bekeken

Docenten op de Gomarus Scholengemeenschap moesten niet alleen homoseksuele leerlingen, maar ook homoseksuele collega's bij de schoolleiding melden. Dat blijkt uit stukken die het ministerie van Onderwijs openbaar heeft gemaakt.

 

De gereformeerde scholengemeenschap, met vestigingen in Gorinchem en Zaltbommel, stelt die regel in een intern document over seksualiteit uit 2016. Dat het document bestond was al bekend, omdat de Onderwijsinspectie er in juni uit citeerde. Toen bleek dat het op de scholen inderdaad gebruikelijk was om de ouders van leerlingen te informeren als zij homoseksuele gevoelens hebben. NRC bracht eerder aan het licht dat leerlingen zo gedwongen werden uit de kast te komen, ook als zij daar niet klaar voor waren.

 

De inspectie deed daarna aangifte tegen de scholengemeenschap bij het Openbaar Ministerie (OM) vanwege het vermoeden van discriminatie. Het OM begon in september een strafrechtelijk onderzoek

 

 

NOS Stories sprak eerder in dit artikel met leerlingen van het Gomarus College.

 

 

Nu blijkt dat personeelsleden van het Gomarus werden geacht ook homoseksuele collega's te verklikken bij het schoolbestuur. Als over een personeelslid een melding kwam, ging de schoolleiding met de betreffende medewerker in gesprek. Als een docent in de klas gesproken had over zijn of haar 'homofiele gerichtheid' werd er ook een informatieavond voor ouders georganiseerd, staat in het document.

 

Gomarus-bestuursvoorzitter Chris Flikweert zegt vandaag tegen het AD dat er intussen een nieuwe document ligt voor "sociale veiligheid en seksuele diversiteit" op de scholen. Hij zegt ook dat hij het nieuwe beleid niet openbaar wil maken voordat de inspectie begin volgend jaar een eindonderzoek doet.

 

bron: www.nos.nl

 



Reacties

  • treban
    woensdag 22 december 2021, 14:01

    Gomarus-bestuursvoorzitter Chris Flikweert. What's in a name

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.