Blogposts
Blog
Geplaatst op donderdag 05 augustus 2021 @ 00:31 door Travelboy , 500 keer bekeken
Walther Verheij en Rick Otten uit Almere willen dolgraag een kind. Alleen zijn de mannen daarvoor afhankelijk van een ivf-traject en dat loopt voor homostellen al snel in de papieren. Om de droom te bekostigen heeft het koppel een kledinglijn gelanceerd: Pa-Pa.
Walther (31) en Rick (28) zijn na zeven jaar relatie toe aan het realiseren van hun grote droom: een kind. Alleen gaat dat niet zonder slag of stoot. "Er komt voor een homostel ontzettend veel bij kijken", vertelt Walther aan EditieNL.
"Het is erg moeilijk om een draagmoeder te vinden. In Nederland bestaat er niet zoiets als een draagmoederbank, zoals je een spermabank hebt. Je mag ook geen oproep plaatsen voor een draagmoeder of eiceldonor. Eigenlijk moet je spontaan iemand tegenkomen."
Daarnaast kost het veel geld. "Je moet niet alleen het traject betalen, maar ook een advocaat, psychologische testen en een soort van onkosten voor de draagmoeder. Het kan wel oplopen tot 100.000 euro", aldus Walther
Dat is geen bedrag dat het stel in een oude sokkenla heeft liggen. "Op het internet zagen we veel andere homostellen die crowdfundingsacties starten met dit doel. We wisten al snel dat dat niets voor ons was. Ons hele leven werken we al hard voor ons eigen geld om de dingen te bereiken die we willen. Het voelt niet goed om nu ons handje op te houden en geld te vragen."
Daarom verkopen ze uniseks T-shirts, hoodies en tassen van hun eigen merk Pa-Pa. "De naam staat voor twee papa's", legt Walther uit. "We hebben geen achtergrond in de kledingindustrie – we werken beiden in de zorg – maar wilden een product kiezen dat iedereen gebruikt."
Hun website is niet alleen een webshop, maar ook een platform waar andere homostellen informatie kunnen vinden over de opties om kinderen te krijgen. "Wij vonden dat er online weinig goede informatie te vinden was toen we er zelf naar zochten. Alles stond verspreid over verschillende sites. We moesten eerst heel goed zoeken om erachter te komen hoe het nou precies zit", zegt Walther.
De volledige opbrengst gaat naar het ivf-traject. "Een kind adopteren is voor ons ook nog een optie, maar dat gaat nog lastiger", vertelt Rick. "Het duurt heel erg lang en veel landen staan geen adoptie toe door homostellen. De kans dat ivf lukt is groter, dus focussen we daarop
Rick vult aan: "Ik denk dat dit de moeilijkste opgave is die we in ons leven krijgen. Het zou geweldig zijn als het lukt."
bron: www.rtlnieuws.nl
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.