Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 04 september 2021 @ 00:10 door Travelboy , 422 keer bekeken

In het Zwitserse referendum 'Huwelijk voor iedereen' wordt gestemd over het gelijkstellen van het homohuwelijk aan een heterohuwelijk. Dit betekent dat homoseksuele stellen voortaan via spermadonatie en in-vitrofertilisatie (ivf) kinderen kunnen krijgen, meldt Evangelical Focus. Zwitserse christelijke partijen zijn tegen de wet en starten een campagne tegen het referendum. "Kinderen hebben recht op een vader én een moeder."

 

Op de posters van de campagne is een huilend kind te zien met de tekst: "Kinderen op bestelling?" Aan het oor van het kind is een bestelkaartje bevestigd. Met het beeld willen de christelijke partijen duidelijk maken dat kinderen niet 'besteld' kunnen worden, maar dat hier een vader én een moeder voor nodig is. Hun campagne krijgt sterke kritiek vanuit de LHBTI-hoek. "Mensen die tegen de nieuwe wetgeving zijn, zouden willen dat regenboogfamilies (gezinnen met LHBTI-ouders, red.) überhaupt niet zouden bestaan", aldus de voorstanders van het referendum.

 

De campagne is opgezet door de grootste christelijke partijen van Zwitserland: de SVP (een rechtse partij), de CVP (christendemocraten), de EVP en de EDU (evangelicale partijen). "Het Huwelijk voor iedereen-referendum is verbonden met het recht van lesbiënnes om gebruik te maken van spermadonatie om een kind te krijgen. Dit leidt tot kinderen zonder vaders en legt de basis voor het vormen van het 'recht op het krijgen van kinderen'", aldus de campagnevoerders. Het zou volgens de christelijke partijen kunnen leiden tot het aanpassen van de Zwitserse grondwet.

 

In principe hebben LHBTI'ers in Zwitserland dezelfde rechten als heteroseksuelen. Volgens de christelijke partijen gaat het dus ook niet om respect of discriminatie, maar met name om het punt van spermadonatie. De Zwitserse Evangelicale Alliantie (SEA), een vereniging van protestantse en evangelische kerken in Zwitserland, startte eerder al een campagne waarin ze opkwamen voor de rechten van Zwitserse kinderen. "Mannen zijn de beste vaders en vrouwen zijn de beste moeders. Dit ideaalbeeld moeten we niet te makkelijk loslaten", aldus SEA.

 

bron: https://cip.nl/  ( Let op deze website is 'ultra conservatief christelijk' )



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.