Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 04 oktober 2021 @ 00:03 door Travelboy , 392 keer bekeken

’Veel lesbiennes hebben moeite met de seksuele beleving van homo’s en moeten er niet aan denken dat een tot vrouw verbouwde man gebruik maakt van het damestoilet.’ Met onder andere deze passage in een column in het Reformatorisch Dagblad heeft schoolbestuurder Wim de Kloe van het Leidse Driestar College zich de woede op de hals gehaald van een aantal lhbti-organisaties die naar de onderwijsinspectie zijn gestapt.

 

Als de schepping in zes dagen in twijfel wordt getrokken, gaan bij mij de  alarmbellen rinkelen" - GezinsGids

 

Het COC Rotterdam en de Regenboogalliantie Gouda, waar het Driestar College de hoofdvestiging heeft, vrezen dat leerlingen zich niet meer veilig voelen op de scholen van de scholengroep Wartburg-Driestar. De inspectie heeft de melding van de organisaties ontvangen en bekijkt of er een onderzoek nodig is. De inspectie controleert of scholen hun leerlingen een veilige omgeving bieden

 

In de column benadrukt De Kloe dat hij lesbiennes, homoseksuelen of transgenders ’niet in een kwaad daglicht wil plaatsen’. Hij schrijft verder moeite te hebben met de lhbti-beweging en spreekt van een ’monsterverbond’. ’Ten diepste hebben de letters niks met elkaar. (...). De Kloe meent dat de letters in de lhbti-beweging ’hun eigenbelang opzij hebben gelegd in de strijd tegen de gemeenschappelijke vijand, het christendom’. Lhbti staat voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen.

 

Voorzitter Mart van de Kamp van de Regenboogalliantie Gouda is ontzet over de column. ’Het is onzin om te beweren dat de LHBTI-beweging tegen het christendom zou zijn. Ú bent degene die het beeld van vijandschap de wereld in helpt’, zo schrijft hij in een reactie aan De Kloe.

 

De Kloe heeft inmiddels contact gehad met de Regenboogalliantie en er komt een gesprek over de column, zegt hij. In een toelichting aan deze krant wil De Kloe weinig meer kwijt. De vraag hoe hij de kennis vergaard heeft dat lesbiennes moeite zouden hebben met de seksuele beleving van mannen, wil hij niet beantwoorden. Ook wil hij niet ingaan op de door hem aangehaalde bezwaren van lesbiennes over tot vrouw verbouwde mannen die gebruikmaken van een damestoilet. „Ik zou liever niet op de inhoud van de column ingaan voordat ik een gesprek heb gehad met de alliantie”, zegt De Kloe die zelf ook de inspectie op de hoogte heeft gebracht van de de aanvaring over de column.

 

Vorig jaar zei de schoolbestuurder nog dat er op het Driestar College niet in negatieve zin over homoseksualiteit gesproken mag worden. Voldoet de column daaraan? „Dat vind ik een lastige vraag”, zegt hij. „Ik heb dat niet gedaan. Ik begin en eindig met respect voor iedereen in de column.” Kunnen leerlingen zich nog veilig voelen op het Driestar College? De Kloe: „Wij willen gaan voor een veilige omgeving voor personeel en leerlingen ongeacht hun geaardheid.”

 

De scholengroep heeft scholen in Leiden, Gouda en Lekkerkerk.

 

bron: www.gooieneemlander.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.