Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 15 november 2021 @ 00:34 door Travelboy , 370 keer bekeken

Valencia heeft concurrenten München en Guadalajara (Mexico) afgeschud en zal de Gay Games 2026 hosten. Het evenement zal de stad naar schatting een positieve impact bezorgen van 130 miljoen euro.

 

Dat maakte de Federation of Gay Games (FGG) donderdag bekend in Brighton. De juryleden gaven Valencia hoge scores voor zijn "open, egalitaire, diverse en inclusieve karakter", waardoor het zijn rol als gastheer in 2026 veilig stelde.

 

Economische impuls van 130 miljoen euro

 

Afgelopen augustus benadrukte de wethouder voor Sport en waarnemend burgemeester Pilar Bernabé dat de gebeurtenis een economische impact zou hebben van meer dan 130 miljoen euro. Ze baseerde zich daarbij op “eerdere locaties waar het werd gehouden, zoals Parijs, Amsterdam of Toronto”.

 

Vanuit Brighton waren de vertegenwoordigers van de Valenciaanse kandidatuur vol "vreugde en tevredenheid" met het vonnis van de FGG. Ze spraken hun vertrouwen uit dat Valencia "een stad is die zich op het hoogtepunt bevindt van een internationaal evenement zoals de Gay Games".

 

Twaalfde Gay Games

 

De Gay Games van 2026 hebben nog geen definitieve datum. Ze zullen echter plaatsvinden tussen de maanden mei en juni. Het evenement, zoals uitgelegd door de gemeenteraad van Valencia, zal iets meer dan een week duren en zal plaats bieden aan competities van meer dan 30 sporten. Hieronder sporten zoals de 'pilota Valenciana', een soort handbal; watersporten, zoals polo zeilen, roeien of kajakken; en vechtsporten. Ook teamsporten - basketbal, beachvolleybal, hockey, voetbal, softbal of rugby. Individuele sporten zijn onder meer schermen, tennis, golf of fietsen. Er zijn ook nieuwigheden, zoals e-sports of quidditch.

 

Het evenement, dat ook verschillende culturele activiteiten zal omvatten, zou 15.000 atleten en 100.000 bezoekers kunnen trekken. In die zin zouden "de Gay Games na de America's Cup het belangrijkste sportevenement in de Valenciaanse Gemeenschap worden", aldus de kandidatuur.

 

Het evenement is het grootste LGTBQI+ sportevenement ter wereld. De Gay Games tonen een toewijding aan sport als een middel om gelijkheid en sociale inclusie te tonen. Dit is niet beperkt tot de LGTBQI+-groep, maar ook voor elke persoon ongeacht de seksuele geaardheid, genderidentiteit, overtuigingen en fysieke en/of intellectuele capaciteiten.

 

De volgende editie, 2022, wordt gehouden in Hong Kong

 

bron: www.inspanje.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.