Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 18 september 2021 @ 01:44 door Travelboy , 432 keer bekeken

Manneken Pis heeft donderdag een gloednieuwe outfit aangetrokken om de start van het Brusselse queer-kunstfestival Q.ARTz te vieren. Het festival loopt van 18 tot 26 september. Met zijn queer-kostuum vraagt Manneken Pis aandacht voor de rechten van de LGBTQIA+-gemeenschap.

 

Het kostuum, met gestreept vestje, roze strik en roze broek werd ontworpen door Matteo Neri-Lindfors.Het kostuum, met gestreept vestje, roze strik en roze broek werd ontworpen door Matteo Neri-Lindfors

 

Een opvallende roze hanenkam, een vestje met zwart-witte strepen en een roze strik, plus een roze broek: Manneken Pis straalt. Het kostuum werd ontworpen door Matteo Neri-Lindfors, beter bekend als de Brusselse designer Lion ascendant Connasse. “Mijn universum is gebouwd op de romantische en punkinvloeden van mijn moeder, de theaterwereld van mijn vader en mijn persoonlijke fascinatie voor esoterie” legt ontwerper Lion ascendant Connasse uit. “Het is de combinatie van al deze elementen die je terugvindt in Manneken Pis zijn Q.ARTz-outfit.”

 

Ontwerper Lion ascendant Connasse (midden).Ontwerper Lion ascendant Connasse (midden)

 

Het Q.ARTz Festival, georganiseerd door de mensen van The Belgian Pride, werd in het leven geroepen om de diversiteit, creativiteit en expressie van queer-artiesten een platform te geven. Met tentoonstellingen, theatervoorstellingen, workshops, films en feestjes wil Q.Artz Festival bruggen bouwen op cultureel en maatschappelijk niveau.

 

bron: www.hln.be

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.