Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 19 augustus 2021 @ 00:16 door Travelboy , 440 keer bekeken

In de VS zijn Pete Buttigieg, de eerste openlijk homoseksuele minister in de federale regering, en zijn man Chasten Glezman ouders geworden. Dat meldt Buttigieg op social media.

 

TOPSHOT-US-POLITICS-VOTE-BUTTIGIEG

 

"Al een poosje wilden Chasten en ik ons gezin uitbreiden. We zijn overgelukkig mee te delen dat we ouders zijn geworden!" Met die woorden maakt Buttigieg vanavond het nieuws bekend op sociale media. "Het proces is nog niet afgelopen en we zijn dankbaar voor de liefde, de steun en het respect voor onze privacy die ons zijn geboden", voegt hij eraan toe. "We kunnen niet wachten om binnenkort nog meer bekend te maken."

 

Buttigieg is de eerste openlijk homoseksuele minister in de federale regering in de VS. Voorheen was hij burgemeester in South Bend in de staat Indiana. Hij diende ook even in het leger en trok zo enkele maanden naar Afghanistan.

 

Bij het grote publiek was Buttigieg onbekend tot hij zich in 2019 in de strijd gooide voor de nominatie van de Democraten bij de presidentsverkiezingen van 2020. Die nominatie ging uiteindelijk naar huidig president Joe Biden die hem later als minister in zijn regering opviste.

 

bron: www.vrt.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.