Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 20 juli 2021 @ 21:50 door Travelboy , 387 keer bekeken

De Canadese ijshockeyer Luke Prokop is zopas als eerste ijshockeyer uit de kast gekomen. In een verklaring op Twitter zei de 19-jarige Nashville Predators-vooruitblik: "Hoewel het afgelopen anderhalf jaar gek was, heeft het ook gaf me de kans om mijn ware zelf te vinden. Ik ben niet langer bang om te verbergen wie ik ben

 

NHL Prospect Luke Prokop Comes Out As Gay - The Hockey News on Sports  Illustrated

 

"Vandaag ben ik trots om iedereen publiekelijk te vertellen dat ik homo ben. Van jongs af aan heb ik ervan gedroomd om een NHL-speler te zijn, en ik geloof dat het leven van mijn authentieke leven me in staat zal stellen om mezelf volledig op de ijsbaan te brengen en mijn kansen om mijn dromen te vervullen te vergroten."

 

Verder zei hij ook nog dat hij hoopte dat hij door uit de kast te komen andere mensen zou kunnen helpen zien dat homo's welkom zijn in de hockeygemeenschap, terwijl we eraan werken om ervoor te zorgen dat hockey echt voor iedereen is, en voegde eraan toe: "Ik ben misschien nieuw in de hockeywereld. gemeenschap, maar ik wil graag leren over de sterke en veerkrachtige mensen die voor mij kwamen en de weg vrijmaakten zodat ik me vandaag meer op mijn gemak kon voelen. "Dit is nog maar het begin van mijn reis en ik ben opgewonden om te zien waar het me brengt, zowel in hockey als in het leven."

 

De coming-out van Prokop leverde hem duizenden positieve reacties op. Ook van de voorzitter van de Amerikaanse ijshockeybond en die van zijn club, die via en verklaring op Twitter lieten te weten rotsvast achter Prokop te staan. De hockeyspeler bedankte ook zijn vrienden, familie en agenten, die hem naar eigen zeggen met liefde en steun bij elke stap in zijn coming out hebben gesteund.

 

www.holebi.info



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.