Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 17 november 2021 @ 07:53 door Travelboy , 369 keer bekeken

Ouissem Belgacem schreef een boek (helaas alleen Franstalig) waarin hij vertelt over een van de grootste taboes in de voetballerij. “In andere delen van de samenleving zijn de afgelopen jaren grote stappen gezet om homofobie te bestrijden, maar in de sportwereld lijkt dat niet te gebeuren

 

Ouissem Belgacem is een 33-jarige ex-voetballer, ondernemer en auteur. Je hoort zijn verhaal wel vaker: een jonge getalenteerde, hardwerkende voetballer die zich een weg baant door de jeugdopleiding van een club, om vervolgens, vlak voordat de Wereldkampioenschappen en Champions Leagues voor de deur staan, de voetbalwereld de rug toe te keren.

 

 

 

Er is echter één verschil tussen de voormalige verdediger van Toulouse en Tunesië en de duizenden andere spelers die hun voetbalschoenen aan de wilgen hangen op een leeftijd dat de meeste mensen aan hun eerste echte baan beginnen: Ouissem Belgacem is homo.

 

Door zijn openheid over zijn seksuele geaardheid is hij een eenzaam figuur in de voetballerij. Homoseksualiteit lijkt daar namelijk nauwelijks te bestaan. Ook al is het 2021 en zijn er talrijke campagnes tegen homofobie gevoerd, toch is er op dit moment maar één actieve, openlijk homoseksuele, mannelijke voetballer: Josh Cavallo.

 

Voetballers mogen dan wel regenboogveters dragen en in sommige stadions hangen dan wel regenboogvlaggen, de daadwerkelijke acceptatie van homoseksuele spelers lijkt nog steeds ver weg.

 

bron: www.vice.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.