Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 08 september 2021 @ 07:28 door Travelboy , 415 keer bekeken

In augustus werd voor de derde keer op rij de regenboogbank in Breda beklad met zwarte verf. Dit roept elke keer een negatief gevoel op voor de LHBTI+ community in Breda.

 

Op vrijdag 10 september wordt de regenboogvlag weer schoon en hufterproof teruggeplaatst op het bankje in het park. Daarom zal BO Diversity samen met vele andere Bredase partijen in de nacht van 10 op 11 september de regenboogbank gaan bewaken om als stad het signaal af te geven dat LHBTI+ fobie en vandalisme niet worden geaccepteerd.

 

Burgemeester Depla en wethouder Haagh bewaken de vlag

 

“Veel mensen raakt het als zoiets gebeurd, het voelt alsof mensen die buiten de norm vallen hierdoor niet welkom zijn. Het gebeurt niet alleen in Breda maar ook in andere steden. Daarom is het tijd om daar op een gepaste manier op te reageren. We zijn trots op de regenboogvlag en dat mag iedereen weten. Dit vandalisme hoort niet thuis in onze stad.” – Aldus Jip Kuijper, algemeen directeur BO Diversity.

 

Gedurende deze nacht zal de bank symbolisch worden bewaakt door verschillende mensen. Burgemeester Paul Depla en wethouder Miriam Haagh zullen dit om 20.00 uur aftrappen. “In Breda vinden we het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. En dat iedereen zichtbaar zichzelf moet kunnen zijn. Ongeacht herkomst, eventuele beperking, religie, levensovertuiging, seksuele voorkeur of genderidentiteit. Iedereen doet er toe en iedereen telt mee. En dat willen we als gemeente laten zien aan onze bewoners en bezoekers. Onder andere met deze regenboogbank. Het bekladden en beschadigen van de regenboogbank is ontoelaatbaar en dat willen we laten horen. Daarom zijn we blij met de actie van Bo Diversity en steunen we hen deze avond met de actie Bankwacht.” – Aldus Wethouder Miriam Haagh

 

Gedurende de nacht, van 20.00 uur ‘s avonds tot 08.00 uur ‘s ochtends zullen verschillende mensen plaatsnemen op de regenboogbank. Niet enkel de mensen binnen de LHBTI+ community, maar juist ook burgers die het belangrijk vinden om jezelf te kunnen zijn in Breda. BO Diversity zorgt ervoor dat het niet saai wordt, in samenwerking met het T-huis in Breda zal er gedurende de hele nacht radio gedraaid worden. Tijdens het radio maken wordt er aandacht gevraagd voor verschillende LHBTI+ onderwerpen. De organisatie moedigt ook andere mensen aan om te komen. ‘Neem een klapstoeltje of kleedje mee en vraag ook aandacht voor de LHBTI+ gemeenschap. Meld je dan wel even aan via het Facebookevenement.” – Aldus Jip Kuijper.

 

bron:  https://breda.nieuws.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.