Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 29 juni 2021 @ 01:50 door Travelboy , 386 keer bekeken

Twee bandleden van de Italiaanse groep Måneskin, de winnaars van het Songfestival, hebben een duidelijke boodschap de wereld in gestuurd tijdens een concert in Polen. Frontman Damiano David en gitarist Thomas Raggi gaven elkaar een kus op het podium.

 

“Wij vinden dat iedereen dit zonder angst moet kunnen doen. Wij vinden dat iedereen volledig vrij moet zijn om te zijn wie ze f*cking willen zijn. Love is never wrong ”, riep David na de kus richting de camera. Hij is zelf al vier jaar samen met het Italiaanse model Giorgia Soleri, zo raakte onlangs bekend.

 

De kus was een statement dat bij de aanwezige concertgangers duidelijk in de smaak viel, want overal in de zaal klonk er vervolgens luid gejuich. Ondertussen gaan de beelden van de kus ook vlotjes rond op sociale media. Daarnaast deelde Måneskin het fragment op hun eigen Instagramaccount. En ook fans van de Italiaanse groep delen het bericht massaal.

 

 
MÃ¥neskin's Damiano and Thomas kiss in Poland to support LGBT rights

 

 

Het is niet de eerste keer dat de groepsleden elkaar kussen op het podium. Tijdens het Songfestival in Rotterdam werd er ook al eens gezoend. Dat de groepsleden hun actie nu net in Polen herhalen, is zeker geen toeval. De Poolse LGBTQ+-gemeenschap voelt zich de afgelopen jaren namelijk steeds meer bedreigd.

 

bron: www.hln.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.