Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 16 december 2021 @ 03:18 door Travelboy , 460 keer bekeken

De Franse Assemblée heeft een nieuw wetsvoorstel goedgekeurd over het verbod op conversietherapie. Die therapie heeft als doel om mensen binnen de LGBTQ+-gemeenschap te “bekeren” en wil van heteroseksualiteit de norm maken. Personen die de vorm van therapie uitoefenen, riskeren vanaf nu een gevangenisstraf van twee jaar en een boete van 30.000 euro.

 

“Er valt niets te genezen. Jezelf zijn is geen misdaad, men mag niet proberen om de identiteit of seksuele geaardheid van iemand te genezen”, aldus de Franse minister van Gelijkheid Elisabeth Moreno. Volgens de Assemblée moet de nieuwe wet de slachtoffers van conversietherapie steun bieden door hen gemakkelijker klacht te laten indienen en strengere maatregelen tegen de praktijk te nemen.

 

Conversietherapie is een praktijk die afkomstig is uit de Verenigde Staten. Hoewel het aantal uitvoeringen in Frankrijk beperkt blijft, werd er de laatste tijd toch een stijging opgemerkt. Zo werden recent een vijftigtal gevallen van de praktijk ontdekt. Daarbij gaat het onder andere om behandelingen met hypnoses, elektroshocks, hormonen, enzovoort.

 

De zogenoemde ‘therapeuten’ die vormen van conversietherapie uitvoeren, zijn vaak extreem-religieuzen die zich voordoen als “genezers van personen die niet heteroseksueel zijn”. In Frankrijk zijn dat vooral evangelische protestanten en katholieken. “Maar de praktijken komen niet enkel voor bij die overtuigingen”, benadrukken de kamerleden. Zo hebben ze naar eigen zeggen ook weet van gelijkaardige praktijken binnen joodse groepen en moslimgemeenschappen.

 

bron: www.hln.be

 

-----------------------------------------------

 

Petitie: Stop "conversietherapie" in Europa

www.tilt.green/nl/conversion_therapy



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.