Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 01 september 2021 @ 00:06 door Travelboy , 383 keer bekeken

De sociale netwerksite Pinterest (waar mensen via borden foto's en video's delen en verzamelen) maakt zich sinds kort schuldig aan discriminatie in het bijzonder van homo's. Dat gebeurt door het feit dat Pinterest sinds kort aan sommige borden het label: 'dit bord bevat mogelijk gevoelige content' kleeft.



De borden die dit label kregen zijn:
- Gay couples - met enkel foto's van homo koppels - geen naakt.
- Gay leather - met foto's van homo koppels gekleed in het leder én foto's van mannen gekleed in het leder.
- Gay bears - met foto's van stoere behaarde homo koppels én foto's van stoere behaarde mannen.
- Gay & Lesbian art - met kunstfoto's = tekeningen en schilderijen van homo of lesbische koppels.
- Tom of Finland - zonder naakt (zijn tekeningen zijn weliswaar bestempeld als homo erotisch mét naakt, maar... omdat Pinterest naakt verbied, staan er géén erotische of naakt tekeningen van Tom of Finland in dat album).



Opvallende details:
- Een bord met de naam lesbian couples krijgt geen label: 'dit bord bevat mogelijk gevoelige content'. Begrijpen wie het begrijpen kan, want in wezen is er geen verschil met het bord gay couples. Blijkbaar zijn enkel mannen die houden voor mannen voor Pinterest 'gevoelige content'.
- Een bord met de naam Gender blender, met daarin onder andere foto's van mannen in vrouwen lingerie, inclusief in bh, krijgt eveneens niet het label, terwijl men toch zou verwachten dat anderen dit ook als 'gevoelige content' zouden kunnen beschouwen. Maar blijkbaar tolereert men bij Pinterest eerder een man in bh of panty dan een man die houdt van een andere man.

Waarom is het discriminatie?
- Nergens op Pinterest worden borden met hetero koppels, ook niet wanneer het erotische foto's zijn, en zelfs niet als het af en toe gaat om naakt, bestempeld met het label: 'dit bord bevat mogelijk gevoelige content'.

Tot slot: hoewel iedereen de borden met het label: 'dit bord bevat mogelijk gevoelige content' kan bekijken door gewoon op het bord te klikken en daarna te klikken op: 'toch bekijken', blijft dit niets meer en niets minder dan discriminatie van homo mannen.

En voor wie het nog niet door had: het gaat om borden van holebi info op Pinterest. Er is al meermaals een klacht ingediend, helaas zonder resultaat en zonder enige reactie. Na ruim elf dagen wachten was de tijd gekomen om dit bericht in de media te verspreiden. Daarbij mag en kan iedereen die dat wil dit bericht overal waar gewenst delen, het zou zelfs prettig zijn als je dit doet, want discriminatie toestaan is not done toch?

 

HOLEBI.INFO

Pinterest bezoeken ===> Klik hier (geregistreerden kunnen alles zien, er zijn 30 verschillende borden - foto's en ook enkele video's).
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.