Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 09 september 2021 @ 00:51 door Travelboy , 425 keer bekeken

De geweldsdaad waarbij een 20-jarige jongeling in Madrid afgelopen zondag het woord ‘maricón’ (‘flikker’) in zijn bil kreeg gekerfd, blijkt verzonnen. De homoseksuele man beweerde te zijn aangevallen door een groep mannen en heeft nu aan de politie toegegeven dat zijn verwondingen met wederzijdse instemming zijn toegebracht, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken.

 

De man verklaarde eerder dat dit gedaan was door een achttal gemaskerde mannen in kaptruien, die hem in de gang van een appartementsgebouw in de wijk Malasaña zou hebben aangevallen. Hij zou ook in zijn lip zijn gesneden. Na de mishandeling vluchtte de groep weg, aldus de jonge twintiger eerder. Malasaña staat bekend om zijn vreedzame karakter. De politie deed onderzoek en ging op zoek naar de daders. Er rees echter het vermoeden dat de verklaring van de toegetakelde man niet klopte, schrijft de Spaanse krant El País.

 

Op bewakingscamerabeelden in de buurt was geen groep mannen te zien en geen enkele ooggetuige kon de aanval bevestigen. In een tweede verklaring zei de man dat de verwondingen waren toegebracht door ‘een persoon met wie hij een seksuele relatie had’, aldus de krant. Hij zou hebben gelogen om die persoon te beschermen.

 

De eerste verklaring zorgde voor verontwaardiging door heel Spanje. Organisaties kondigden in heel het land demonstraties tegen homofoob geweld aan. Premier Pedro Sanchez beloofde zwaardere straffen voor haatmisdrijven.

 

Protestmarsen zijn vanavond toch doorgaan, want Spanje is nog maar amper bekomen van een homofoob geweldsincident waarbij verpleger Samuel Luiz Muñiz (24) begin juli het leven liet. De man overleed in een ziekenhuis in A Coruña (Gallicië) na in mekaar te zijn geslagen aan een nachtclub. Drie mannen en vrouw zitten voor de doodslag in voorarrest.

 

bron: www.hln.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.