Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 04 november 2021 @ 00:05 door Travelboy , 354 keer bekeken

 

Dinsdag 2 november boden de regenboognetwerken van PvdA, D66, VVD, CDA, GL en SP een videodocument aan bij de commissie Justitie en Veiligheid van de Tweede Kamer om aan te dringen op invoering een Meerouderschapswet. Meerouderschap is meer liefde, want Love makes a Family, aldus de regenboognetwerken.



De Staatscommissie Herijking ouderschap heeft op 7 december 2016 haar verslag uitgebracht met daarin het advies om ouderschap naar maximaal vier ouders uit te breiden. De wet Meerouderschap was ook een van de punten uit het regenboogakkoord van het COC in 2017. Helaas is dit punt door de vorige coalitie niet gerealiseerd, ondanks dat er door een aantal coalitiepartijen wel voor was getekend.

 

Klik op de afbeelding om te vergroten.

 

Dit jaar heeft het COC opnieuw een regenboogakkoord gesloten met daaronder onder andere de handtekeningen van CDA, D66 en VVD, de drie partijen die nu formeren over een nieuwe regering. Samen met de andere ondertekenaars PvdA, GroenLinks, SP, Volt, BIJ1 en PvdD vormen zij een zeer ruime meerderheid in de Tweede Kamer.

 

In Nederland hebben we tegenwoordig samengestelde gezinnen, regenbooggezinnen en ook deze ouders en kinderen hebben rechten nodig. Als regenboognetwerken doen we daarom nogmaals het verzoek: Maak werk van de Meerouderschapswet en neem het advies van de Staatscommissie over. In het videodocument zijn een aantal persoonlijke oproepen van leden van onze regenboognetwerken te zien, die hier in de praktijk ervaring mee hebben. Aanbieden van het document vindt plaats op dinsdag 2 november om 13:40 uur in het gebouw van de Tweede Kamer.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.