Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 18 juni 2021 @ 01:07 door Travelboy , 459 keer bekeken

Duitsland homovriendelijk!

 

 

Ik zag dat Manuel Neuer (de Duitse keeper) met rainbow armband wilde spelen!

 

En er gaan in Duitsland stemmen op om het stadion in München in regenboogkleuren te kleuren.

 

 

En wat zegt Frankie de Boer "wij hebben belangrijkere zaken te doen" Krijgt hij de titel van 'homofobe van het jaar'? 

 

---------------------------------------

Demonstratie bij HomoMonument (Hongarije)

 

Geplaatst op vrijdag 18 juni 2021

 

Op maandagavond 21 juni vindt op het Amsterdamse Homomonument vanaf 16u45 een demonstratie plaats tegen de walgelijke Hongaarse anti-LHBTI wet die op 15 juni werd aangenomen. Met de demonstratie eisen we actie van de EU tegen Hongarije. De bijeenkomst wordt georganiseerd door LHBTI-activisten i.s.m. COC Nederland, TNN, NNID en Amnesty International.  

 

Je kunt je HIER aanmelden (niet verplicht).

 

Met de demonstratie willen we bereiken dat de Europese Commissie deze week alle beschikbare middelen inzet om de Hongaarse anti-LHBTI wet ongedaan te maken. De EU-ministers van Buitenlandse Zaken beslissen vanaf dinsdag in Luxemburg of er sancties komen tegen landen als Hongarije en Polen. In beide landen worden de mensenrechten van LHBTI’s en andere minderheden met voeten getreden en staat de rechtsstaat zwaar onder druk.

 

We betuigen maandag ook onze solidariteit met LHBTI personen in Hongarije die door de nieuwe wet worden getroffen.

 

Net als de Russische anti-LHBTI wet uit 2013, verbiedt de Hongaarse wet het verstrekken van informatie over LHBTI personen aan mensen onder de achttien jaar. Die informatie zou volgens de Hongaarse regering van premier Viktor Orbán’s ‘schadelijk’ zijn voor jongeren en zou leiden tot ‘verwarring’ over hun ‘morele waarden’.

 

Door het informatieverbod wordt de regenbooggemeenschap in feite monddood gemaakt, zo bleek eerder ook in Rusland toen de anti-LHBTI wet daar in 2013 van kracht werd. Alle publieke informatie over LHBTI’s kan in beginsel bij jongeren terecht komen en dus worden verboden.

 

De verwachting is dat TV-series, films en reclames met LHBTI-karakters of zelfs een regenboogvlag op grond van de wet zullen worden verboden. Alleen organisaties met een vergunning van de overheid mogen nog seksuele voorlichting geven op scholen. Het bieden van steun aan LHBTI-jongeren wordt waarschijnlijk onmogelijk. De Russische LHBTI-wet leidde sinds 2013 ook tot een toename van geweld en discriminatie tegen de regenbooggemeenschap in dat land.

 

COC-voorzitter Astrid Oosenbrug zei op 15 juni over de Hongaarse wet: ‘Dit is een walgelijke poging om LHBTI personen in Hongarije monddood te maken. Het is een grove mensenrechtenschending, die discriminatie van LHBTI’s legitimeert. De wet ontzegt Hongaarse LHBTI-jongeren het recht om zichzelf te zijn; ze komen er alleen voor te staan en dat is hartverscheurend.’

 

De Hongaarse regering heeft het al langer gemunt op LHBTI-personen. Zo maakte het land erkenning van de genderidentiteit van transgender personen én adoptie door paren van gelijk geslacht in 2020 in feite onmogelijk.

 

Praktische informatie:
Datum: maandag 21 juni 2021, inloop 16u45, aanvang 17u, einde 18u
Locatie: Homomonument – Westermarkt te Amsterdam
Aanmelden kan HIER (niet verplicht).


LET OP: neem de coronamaatregelen in acht en houdt 1,5 meter afstand.
Voor de voetballiefhebbers: de demonstratie is afgelopen voor de wedstrijd van het Nederlands elftal om 18u begint.

 

---------------------------------------------------------------------

Hongarije kan worden gesanctioneerd vanwege anti-LGBT-wet + Archief

 

Geplaatst op donderdag 17 juni 2021

 

De EU kan Hongarije financieringsbeperkingen opleggen vanwege wetgeving die de verspreiding in scholen verbiedt van inhoud die geacht wordt homoseksualiteit en genderverandering te promoten, zegt Europees commissaris voor Gelijkheid Helena Dalli.

 

Volgens Dalli (foto) is Brussel bereid maatregelen te nemen die vergelijkbaar zijn met de maatregelen die zijn opgelegd aan Poolse regio’s die zichzelf ‘LHBTI-vrij’ hadden verklaard.

 

‘De boodschap is dat als je de waarden van democratie of gelijkheid van de Europese Unie niet hooghoudt, je geen recht hebt om geld aan te nemen voor je project’, zei Dalli.

 

Pedofilie

 

 De Hongaarse nationalistische premier Viktor Orban, die volgend jaar verkiezingen tegemoet gaat, is steeds radicaler geworden op het gebied van sociaal beleid, scheldend tegen LHBTI’ers en immigranten.

 

Zijn Fidesz-partij heeft het voorstel om schoolgesprekken over LHBTI-kwesties te verbieden, omgezet in een apart, breed gedragen wetsvoorstel dat pedofilie streng bestraft, waardoor het voor tegenstanders veel moeilijker wordt om tegen te stemmen en sterke kritiek krijgt van mensenrechtenorganisaties.

 

De Hongaarse regering reageerde niet op een verzoek om commentaar, maar zei dat het verbod op LHBTI-inhoud bedoeld was om ‘de gezonde lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van kinderen te beschermen’

 

Lees verder op de Roze Golf

---------------------------------------------------------

Petitie: Kom in actie om aanval op LGBTIQ+-rechten in Hongarije te stoppen!

 

Geplaatst op donderdag 17 juni 2021

 

Een een directe aanval op onze liberale manier van leven, willen Viktor Orbán en zijn aanhangers de "uitbeelding en promotie van genderidentiteit die verschilt van het geslacht dat bij de geboorte is toegewezen, de verandering van geslacht en homoseksualiteit" op scholen en in openbare advertenties voor personen onder de 18 jaar. Bovendien zullen NGO's worden uitgesloten van het verstrekken van seksuele en reproductieve gezondheidsvoorlichting, een catastrofale sprong terug die jongeren nog tientallen jaren zou kunnen schaden.

 

Burgerrechtenorganisaties noemen dit een "aanval in Russische stijl op de vrijheid van meningsuiting en kinderrechten".

 

Dit weekend, tijdens het ALDE Party eCongress, hebben we twee resoluties aangenomen (lees hier en hier ) om onze onwankelbare en ondubbelzinnige steun voor LGBTIQ+-rechten opnieuw te bevestigen. Religie en het promoten van traditionele familiewaarden mogen nooit worden geaccepteerd als excuses voor het beperken van de rechten en vrijheden van LGBTIQ+-personen en alle ALDE-vertegenwoordigers in heel Europa verbinden zich er opnieuw toe de strijd voor de bestrijding van discriminatie van LGBTIQ+-personen voort te zetten.

 

Lees verder in het Engels op: www.aldeparty.eu/stop_hungary_antilgbtiq_law

 

---------------------------------------------------------------

 

Hongarije neemt walgelijke anti-LHBTI wet aan

 

Geplaatst op woensdag 16 juni 2021

 

Het Hongaarse parlement nam op dinsdag 15 juni een anti-LHBTI wet aan. COC Nederland noemt het een walgelijke wet en roept minister Kaag (Buitenlandse Zaken) en de EU op om actie tegen Hongarije te ondernemen.

 

‘Deze wet is een walgelijke poging om LHBTI personen in Hongarije monddood te maken’, reageert COC-voorzitter Astrid Oosenbrug. ‘Het is een grove mensenrechtenschending, die discriminatie van LHBTI’s legitimeert. De wet ontzegt Hongaarse LHBTI-jongeren het recht om zichzelf te zijn; ze komen er alleen voor te staan en dat is hartverscheurend. We willen dat de Nederlandse regering en de EU direct actie tegen Hongarije ondernemen.’

 

Het COC roept minister Kaag op om de Hongaarse wet te veroordelen en de Hongaarse autoriteiten er op aan te spreken. De belangenorganisatie wil ook dat de EU actie tegen Hongarije onderneemt wegens deze schending van de mensenrechten en de rechtsstaat. EU ministers komen binnenkort in Luxemburg bijeen om over de situatie van de rechtsstaat in Hongarije te spreken.

 

Net als de Russische anti-LHBTI wet uit 2013, verbiedt de Hongaarse wet het verstrekken van informatie over LHBTI personen aan mensen onder de achttien jaar. Omdat jongeren in principe van alle publieke informatie kennis kunnen nemen, verbiedt de wet zo in feite alle informatie over LHBTI’s en maakt de regenbooggemeenschap zo monddood.

 

Ook het ondersteunen van LHBTI-jongeren en het geven van voorlichting over LHBTI’s wordt door de Hongaarse wet in feite onmogelijk gemaakt. Daardoor komen LHBTI-jongeren in Hongarije er alleen voor te staan. Ook is het aannemelijk dat geweld en discriminatie van LHBTI personen toeneemt, zoals ook gebeurde in Rusland nadat de anti-LHBTI wet daar in 2013 werd aangenomen. Mensen voelden zich door die wet gelegitimeerd om LHBTI personen te discrimineren en aan te vallen.

 

De Hongaarse wet verbiedt onder meer het aanbieden van informatie aan jongeren over homoseksualiteit en transgender zijn. Die informatie zou volgens de Hongaarse regering van premier Viktor Orbán’s (foto) ‘schadelijk’ zijn voor jongeren en zou leiden tot ‘verwarring’ over hun ‘morele waarden’.

 

De nieuwe wet kan er toe leiden dat TV-series en films waar een LHBTI-karakter of zelfs een regenboogvlag in voorkomt, worden verboden. Ook reclames die solidairiteit uitdrukken met LHBTI-mensen vallen onder het verbod. Hongaarse politici riepen om die reden eerder al op tot een boycot van een Coca Cola campagne met paren van gelijk geslacht. Verder mogen door de wet alleen nog organisaties met een speciale vergunning seksuele voorlichting op scholen geven.  

 

De Hongaarse regering heeft het al langer gemunt op LHBTI-personen. Zo maakte het land erkenning van de genderidentiteit van transgender personen én adoptie door paren van gelijk geslacht in 2020 in feite onmogelijk.

 

De mensenrechtencommissaris van de Raad van Europa, Dunja Mijatović, heeft de wet al veroordeeld. Volgens haar is het een grove schending van de rechten en identiteiten van LHBTI-mensen, en is het bovendien een schending van internationale en Europese mensenrechtenverdragen.

 

bron: www.coc.nl
---------------------------------------------


 Duizenden de straat op in Hongarije vanwege anti-homowet

 

Geplaatst op dinsdag 15 juni 2021

 

Duizenden mensen hebben gisteren in de Hongaarse hoofdstad Boedapest gedemonstreerd tegen een nieuwe anti-homowet. Als die wet vandaag door het parlement wordt aangenomen, komt er een verbod op voorlichting aan minderjarigen over homo- en transseksualiteit.

 

Bij de demonstratie voor het parlementsgebouw in Boedapest waren volgens buitenlandse media zeker vijfduizend mensen aanwezig.

 

Grondrechten in gevaar

 

De organisatoren van de demonstratie vinden dat het wetsvoorstel een gevaar is voor de vrijheid van meningsuiting. De grondrechten van kinderen komen volgens de demonstranten in gevaar.

 

Miniatuurvoorbeeld
 
De partij van de Hongaarse premier Viktor Orban wil kinderen met de wet 'tegen pedofielen beschermen'. Als het wetsvoorstel wordt aangenomen mogen films waarin homoseksualiteit voorkomt niet meer aan minderjarigen vertoond worden.

 

Het verbod op voorlichting geldt straks niet alleen in de media maar ook op scholen. Belangenorganisaties beschuldigen Orban van 'dictatoriaal gedrag', dat niet past bij de Europese waarden.

 

'Spelen met mensenlevens'

 

Amnesty International staat achter de demonstratie. "Wanneer de parlementsleden voor dit wetsvoorstel stemmen, zullen ze eraan moeten denken dat ze spelen met mensenlevens vanwege wrede politieke campagnes", schreef de mensenrechtenorganisatie in een verklaring.

 

Vorig jaar maakte Orban het voor homostellen vrijwel onmogelijk om kinderen te adopteren. Hongarije stelde eerder al een verbod in op het veranderen van het geslacht in identiteitsdocumenten.

 

De Hongaren gaan begin volgend jaar naar de stembus. Ook in Polen speelde homofobie vorig jaar een rol in verkiezingscampagnes.

 

bron  www.rtlnieuws.nl

------------------------

Hongarije wil ‘promotie’ homoseksualiteit bij minderjarigen tegengaan

 

Geplaatst op zaterdag 12 juni 2021

 

De partij van de Hongaarse premier Viktor Orban heeft donderdag wetswijzigingen ingediend om de ‘promotie’ van homoseksualiteit of geslachtsverandering bij minderjarigen te verbieden. Dat blijkt uit een tekst die op de website van het parlement is gepubliceerd.

 

Volgens ngo’s is het voorstel vergelijkbaar met een Russische wet die elke daad van homoseksuele “propaganda” gericht op jongeren strafbaar maakt. Als de wetswijziging doorgevoerd wordt, zullen educatieve programma’s of advertenties zoals een van Coca-Cola in 2019 waarin een homokoppel kust, niet langer toegestaan zijn. Hetzelfde geldt voor boeken over homoseksualiteit.

 

Dat zou betekenen dat “de vrijheid van meningsuiting en de rechten van het kind ernstig worden beperkt”, waarschuwden de ngo’s, die Hongarije ervan beschuldigden “dictatoriale modellen te kopiëren die indruisen tegen de Europese waarden”. “De regering keert zich tegen haar eigen burgers door het voorbeeld van Rusland en China te volgen.”

 

In december 2020 keurde het parlement een wet goed die de traditionele notie van gezin en “geslacht” in de grondwet verankert en adoptie door koppels van hetzelfde geslacht de facto verbiedt.

 

bron: www.demorgen.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.