Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 06 november 2021 @ 01:20 door Travelboy , 385 keer bekeken

De podcast De Lesbische Liga (3FM/NTR) van makers Vera Siemons en Annefleur Schipper heeft de Dutch Podcast Award 2021 gewonnen in de categorie Media & Cultuur. Siemons en Schipper bespreken in de podcast lesbisch media-aanbod en de representatie van vrouwen die op vrouwen vallen.

 

Vragen die voorbij komen: “Welke stereotypes komen altijd terug? Waarom zijn alle lesbische personages zo ongelukkig of überhaupt dood? Hoe komt het dat zoveel lesbische films zich afspelen in een tijd dat er nog geen elektriciteit was? En waarom zien we überhaupt zo weinig lesbische vrouwen in de media?”

3FM-dj Vera Siemons en filmkenner Annefleur Schipper tijdens Lesbische Liga Live in TivoliVredenburg, Utrecht | NTR

 

De podcast loopt al vier seizoenen. Siemons en Schipper zijn blij met de prijs: “We zijn deze podcast in quarantaine, op afstand, begonnen en hadden nooit durven dromen dat we zoveel positieve reacties van luisteraars en mooie verhalen van mensen waar we zelf enorm naar op kijken, zouden ontvangen!”

 

De Dutch Podcast Awards worden sinds 2018 jaarlijks uitgereikt. Initiatiefnemer is BNR Nieuwsradio. De nieuwszender geeft hiermee een ode aan de podcast. Een vakjury en publieksstemmen bepalen de uiteindelijke winnaars.

 

bron: www.villamedia.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.