Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 18 september 2021 @ 01:43 door Travelboy , 412 keer bekeken

Bezoekers van de homo-ontmoetingsplaats langs de A15 tussen Gorinchem en Leerdam voeren actie om het dichtbegroeide gebied te behouden. Ze vrezen dat Rijkswaterstaat op het punt staat de seksplek te snoeien. ,,Dat zou het einde betekenen van een van de oudste ontmoetingsplekken voor homo's’’, zegt fervent bezoeker Henk van der Zouwen.

 

De 64-jarige Gorcumer komt daar al een jaar of veertig. Niet alleen voor een potje vluchtige seks, zo stelt hij. ,,Maar ook voor een praatje. Er zijn avonden dat we met z'n allen gezellig bij de picknicktafel zitten zonder dat we oog hebben voor andere mannen die er komen.”

 

De ontmoetingsplek is gelegen naast verzorgingsplaats Veenbult, pal onder de zendmast. Begin jaren zeventig werd het bosje ontdekt door mannen uit de omgeving, die elkaar eerder ontmoetten Buiten de Waterpoort in Gorinchem. Henk van der Zouwen vertelt openhartig over zijn ontmoetingen: ,,Jong of wat ouder, er is altijd wel iemand achter wie ik aanloop. En dan afwachten tot er wat gebeurt.” Het aantal bezoekers schommelt tussen de 5 en 35 op mooie dagen. Rond de lunch en vlak na werktijd is het er het drukst.

 

Nichtenclub


Want voor homo's is er weinig te beleven in de omgeving, stelt Van der Zouwen. ,,Gorinchem heeft geen nichtenclub. Vroeger was er wel een zaak die eens in de zoveel tijd een homo-avond organiseerde, maar vanwege negatieve reacties is dat gestopt. Deze ontmoetingsplek is fijn. Het is er dichtbegroeid, zodat er geen overlast is voor nietsvermoedende automobilisten die hun auto hier parkeren. En afgezien van die paar jongeren die langsrijden en ons uitschelden, is het hier ook veilig.”

 

En dat willen Van der Zouwen en andere bezoekers ook graag zo houden. De afgelopen dagen is de Gorcumer bezig geweest aandacht voor het homobosje te vragen. En actie te voeren. Door afzetlinten te spannen rond de beplanting. ,,Als Rijkswaterstaat komt om te snoeien, dan laat ik de medewerkers er niet door. Deze ontmoetingsplek moet blijven.”

 

Stichting Platform Keelbos, de landelijke belangenbehartiger van cruisende homo's en de COC-afdeling in Gorinchem ondersteunen de actie. Volgens Maarten Venhovens is zo'n ontmoetingsplaats veel meer dan alleen een plek waar homo's een vluchtig potje seks in het donker kunnen hebben. ,,Geloof het of niet, maar zo’n plek heeft ook een sociale functie, zeker hier.”

 

Venhovens doelt daarmee op de bijbelgordel, waarvan deze regio deel uitmaakt. ,,Veel bezoekers zijn getrouwd, maar missen de liefde of spanning van seks met een man. Ook is een deel van de bezoekers gelovig en durft daarom niet voor zijn geaardheid uit te komen. Op de homo-ontmoetingsplaats kunnen ze daarom óók terecht voor een praatje. Zie het als een lotgenotengroep.”

 

bron: www.ad.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.