Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 13 augustus 2021 @ 00:21 door Travelboy , 468 keer bekeken

De sidekick van Batman, Tim Drake, die beter bekend is als de derde Robin, is tot de conclusie gekomen dat hij biseksueel is en gaat meteen op date met een jongen. Dat gebeurt allemaal in het zesde nummer van de Amerikaanse stripreeks Batman: Urban Legend, dat deze week bij DC Comics verscheen.

 

Drake was de derde in een rij van tieners die de mantel van Robin, de pupil die door Batman, omdeed. Hij maakte in 1989 zijn debuut in de Batman comics toen hij er op eigen houtje achterkwam dat Bruce Wayne Batman was. De afgelopen jaren evolueerde de derde Robin en nam hij verschillende andere identiteiten aan waaronder Red Robin. Tim had in het verleden een langdurige knipperlicht relatie met ondermeer the Spoiler, een vrouwelijke collega-superheld. Onlangs werd hij opnieuw Robin. 

 

 

 

/////SPOILERS//// LEES NIET VERDER ALS JE DE STRIP WIL LEZEN/////

 

In het nummer dat deze week verscheen wordt het verhaal uit de vorige nummers verder gezet. Drake probeert zijn oude vriend Bernard te redden die gekidnapt is door een sekte die hem wil vermoorden. Als het duo wil ontsnappen worden ze betrapt door de sekteleden die hen willen stoppen. Bernard vreest dat hij het niet zal overleven en vraagt aan Robin om aan Tim Drake (zijn alter-ego) te vertellen dat Tim hem hielp om zich te realiseren wie hij was en dat hij wou dat hij met Tim op date was geweest. Tijdens het gevecht dat volgt valt de puzzel voor Robin in elkaar als hij zich realiseert wat hem al jaren bezig hield. “Als er iets in de lucht hangt  dat je al lang stoort, en uitdaagt. Alsof je weet dat je  met je brein op hetzelfde blad moet zijn, maar dat niet alles duidelijk is. Mensen blijven vragen wat ik wilde. Maar ik kon het nooit vatten. Wat het ook was, het voelde alsof het buiten bereik was. Tot nu.”

 

De twee overleven de aanval van de sekteleden en op het einde van het nummer duikt Tim Drake  op aan de woning van Bernard en zegt dat hij dat gemiste afspraakje wil doen.

 

Het zesde nummer in de reeks Batman: Urban Legends is geschreven door  Meghan Fitzmartin en getekend door  Belén Ortega.

 

bron: www.gaylive.be

 

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.