Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 30 juni 2021 @ 00:03 door Travelboy , 447 keer bekeken

De Tsjechische president Miloš Zeman heeft het in een interview met CNN opgenomen voor de Hongaarse premier Viktor Orban en de Hongaarse anti-LHBTI-wet. Hij noemde transgenders in het gesprek “intrinsiek walgelijk”. “Als je een geslachtsoperatie ondergaat, maak je je in feite schuldig aan zelfverminking”, meent Zeman.

 

Tijdens de EU-top vorige week bekritiseerden EU-leiders het Hongaarse wetsvoorstel hevig. Zo sprak de Belgische premier Alexander De Croo van een “achterlijke wet” en “schaamteloze discriminatie”. Mark Rutte pleitte voor een vertrek van Hongarije uit de EU als de wet van kracht wordt.

 

Aan Zeman zijn dergelijke veroordelingen duidelijk niet besteed. De kleingeestige president moet bijvoorbeeld ook niets hebben van Pride-optochten. Als hij jonger was geweest, had hij naar eigen zeggen graag een demonstratie voor heteroseksuelen georganiseerd.

 

De opmerkingen van Zeman vielen niet goed in Tsjechië. “Hiermee heeft Zeman alle grenzen van het debat over seksuele minderheden overschreden”, meent de centrumrechtse politicus JiÅ™í Pospíšil. “Ik raad hem aan om zijn excuses te maken.”

 

bron: www.joop.nl



Reacties

  • Serpentor
    donderdag 1 juli 2021, 01:26

    Ik zag het nieuws voorbij komen van die Tsjechische president. Waarom is de homo en transgenderzaak eigenlijk een politieke zaak? Is het niet veel beter als mensen zelf beslissen welke geaardheid ze hebben? Waarom moet de politiek daar wat over te zeggen hebben? En waarom maakt een president zijn mond daarover open, een president heeft een ceremoniële functie en hoort 'de kerk' in het midden te houden.

    Door dit soort zaken begin ik me steeds meer los te weken van de politieke wereld. Er zijn verdorie zoveel nijpende onderwerpen, zoals zorg, economie, defensie en klimaat, maar het blijkt veel leuker om mensen weg te zetten als walgelijk alleen maar omdat ze anders zijn dan anderen. Wees toch eens blij dat mensen allemaal anders zijn, ik zou me geen raad weten als elke inwoner van deze aarde precies hetzelfde is. In Nazi-Duitsland hebben ze wel bewezen dat het creeëren van 'de ideale inwoner' uitloopt op ellende en moord.

    De politiek wordt steeds meer een uitlaatklep voor gefrustreerde mensen. En de mensen lopen er met drommen achteraan!

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.