Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 10 juli 2021 @ 02:56 door Travelboy , 536 keer bekeken

Het Gerechtshof in Den Haag heeft besloten een raadkamerzitting te organiseren op woensdag 28 juli 2021 om 15:00 uur rondom de aangifte tegen dominee Kort van de Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel. Dominee Kort kwam in maart 2020 in opspraak, omdat hij in een brief de gemeente Krimpen aan den IJssel opriep homo’s uit te bannen. Leon Houtzager, destijds inwoner van Krimpen aan den IJssel en homo, deed hiervan op 5 april 2020 aangifte. Leon start nu een inzameling om waarmee de advocaatkosten voor de raadkamerzitting betaald kunnen worden.


  
COC Nederland steunt het initiatief van Leon door middel van een crowdfundingsactie genaamd Tikkie voor Leon’. Door middel van een ‘Tikkie’ kunnen mensen een geldbedrag overmaken aan het COC dat gebruikt zal worden om de advocaatkosten van Leon te betalen. Het benodigde bedrag is 5.000 euro. Geld dat overblijft zal ten goede komen aan LHBTI-acceptatie in de biblebelt. Tikkie betalingen kunnen gedaan worden via DEZE LINK.



Op 25 februari 2021 was Leon Houtzager in het programma BOOS van Tim Hofman, waarin de zaak werd uitgelegd. Inmiddels heeft deze aflevering 1,1 miljoen views.

 

bron: www.coc.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.