Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 10 augustus 2021 @ 00:04 door Travelboy , 390 keer bekeken

Tijdens de Pride Walk was door coronamaatregelen weinig commercie te zien, maar des te meer activisme. "Hiervoor is Pride bedoeld."

 

In plaats van de gebruikelijke botenparade en straatfeesten werd Pride dit jaar noodgedwongen teruggebracht tot de kern: protest. Duizenden mensen liepen afgelopen zaterdag in een gemoedelijke, kleurrijke stoet van het Martin Luther King-park naar het Centraal Station om hun identiteit te vieren en om te demonstreren voor gelijke rechten. Door coronamaatregelen bleef de commercie dit jaar een beetje achterwege, en daardoor leek er des te meer aandacht te zijn voor alles wat er nog mis is in de wereld. Met zelfgeknutselde borden en wapperende vlaggen riepen de Pride-wandelaars onder andere op tot betere zorg voor trans mensen, protesteerden ze tegen geweld tegen lhbti’ers en spraken ze hun zorgen uit over de mensenrechtensituatie in de 71 landen waar homoseksualiteit nog strafbaar is.

 

“Ik loop mee om mijn solidariteit naar de community te uiten. Maar voor de volgende generatie, zodat zij weten dat zij mogen liefhebben en zijn wie zij willen zijn. En dat wij achter elke vorm van liefde staan,” aldus Cheyenne Haatrecht (31), die bij de Pride Walk aanwezig was. Ook Ashton (18) was er om een boodschap uit te dragen: “Ik vind Pride belangrijk omdat dit de tijd is dat iedereen echt zichzelf kan zijn. Als trans man heb nog veel rechten te bevechten. Pride is precies hiervoor bedoeld.”

 

bron: www.vice.com

 

De Pride Walk 2021 in beeld – Roze Golf

 

En een video van een vriend van mij



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.