Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 01 augustus 2021 @ 03:19 door Travelboy , 475 keer bekeken

Komend weekend vindt de Grand Prix van Hongarije plaats. Sinds 1986 heeft de Grand Prix onafgebroken deel uitgemaakt van de Formule 1-kalender, maar dit jaar ligt Hongarije onder een vergrootglas. Niet alleen sluit de koningsklasse de eerste seizoenshelft af op de Hungaroring, het land stemt binnenkort ook in een referendum over een nieuwe antihomowet. Sebastian Vettel en Lewis Hamilton, samen goed voor elf wereldkampioenschappen, laten een tegengeluid horen in Hongarije.

 

Gigi Hadid is terrified as Lewis Hamilton takes her for a wild spin | Daily  Mail Online

 

De Hongaren gaan binnenkort naar de stembus om te beslissen over vragen als ‘Vindt u ook dat bij minderjarige kinderen geslachtsverandering gepromoot mag worden?’ En ‘Vindt u ook dat voor minderjarige kinderen geslachtsveranderende behandelingen beschikbaar moeten zijn?’. In juni besloot Hongarije al dat jongeren niet blootgesteld mogen worden aan homoseksualiteit. Ook mogen scholen geen les geven over de LHBTI+gemeenschap.

 

Homoseksualiteit en andere onderdelen van de LHBTI+gemeenschap staan al langere tijd onder druk in Hongarije. De Europese Unie sprak zich onlangs al uit tegen de gang van zaken in het land en ook Vettel en Hamilton laten dit weekend van zich horen. “Ik vind het vernederend dat een land in de EU over een wet als deze moet stemmen”, zei Vettel vandaag tijdens de persconferentie. De Duitser liep bovendien op regenboogsneakers over de paddock.

 

Ook Lewis Hamilton neemt geen blad voor de mond. “Aan iedereen in dit schitterende land Hongarije”, schrijft hij op Instagram. “Voorafgaand aan de Grand Prix dit weekend wil ik mijn steun betuigen aan iedereen die geraakt wordt door de anti-LHBTI+wet van de overheid.” De zevenvoudig wereldkampioen noemt het ‘laf’ en ‘misleidend’ dat de regering in Hongarije een dergelijke wet voorstelt. “Iedereen verdient de vrijheid om zichzelf te zijn, het maakt niet uit van wie je houdt, of hoe je je identificeert.”


Liefde wint altijd

 

 

Vettel is het eens met de woorden van zijn collega. “We hebben zoveel kansen gehad om te leren van het verleden”, zegt hij. “Ik snap niet hoe jullie er moeite mee hebben om te zien dat mensen moeten kunnen doen wat ze willen, moeten kunnen houden van wie ze willen.” De Aston Martin-coureur wil zich echter niet teveel met de politiek bemoeien. “Het is niet aan ons om de wet te schrijven, maar alleen om steun te betuigen aan de mensen die erdoor zijn geraakt.”

 

Hamilton roept zijn volgers op om in het referendum te stemmen voor het beschermen van de LHBTI+rechten. “Ze hebben onze steun nu harder nodig dan ooit”, zegt hij in zijn bericht. “Laat alsjeblieft liefde zien aan de mensen om je heen, want de liefde wint altijd.”

 

bron: www.formule1.nl



Reacties

  • Travelboy
    zondag 1 augustus 2021, 16:22

    Hongaarse minister kaffert Hamilton uit : “Hij verspreidt fakenieuws, wij zijn niet anti homo”
    Een Hongaarse minister heeft Lewis Hamilton uitgescholden omdat hij zich in het politieke debat van het land

    Een Hongaarse minister heeft Lewis Hamilton uitgescholden omdat hij zich in het politieke debat van het land mengde. Gesteund door Sebastian Vettel, die donderdag 'Pride' Converse-schoenen met regenboogthema droeg in de F1-paddock, haalde Hamilton uit naar wat hij de Hongaarse 'anti-LHBTQ-wet' noemde met een bericht op sociale media.

    "Het is onaanvaardbaar, laf en misleidend voor de machthebbers om een ​​dergelijke wet voor te stellen. Iedereen verdient de vrijheid om zichzelf te zijn, ongeacht van wie ze houden of hoe ze zich identificeren", zei de Mercedes-coureur.

    De Oostenrijkse krant Kronen Zeitung beweert echter dat de wet in feite alleen "de informatierechten van jongeren beperkt met betrekking tot homoseksualiteit en transseksualiteit."

    Hamilton verspreidt nepnieuws
    De Hongaarse minister van Justitie Judit Varga zegt dat Hamilton zelfs "nepnieuws" verspreidt. "Ik heb helaas gezien dat Lewis Hamilton zich ook aansluit bij het kamp van internationale nepnieuwsfabrikanten door onze kinderbeschermingswet aan te vallen", zegt Varga, die rechtstreeks rapporteert aan premier Viktor Orban.

    Ze zei dat de wet alleen Hongaarse ouders in staat stelt om hun kinderen te beschermen tegen LHBT-indoctrinatie. "Ik stel voor dat Lewis Hamilton de Hongaarse wet op de kinderbescherming leest", zei Varga. "Schoenmaker, blijf bij je leest, dus een F1-coureur moet het bij het autorijden houden."

    bron: www.gptoday.net

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.