Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 20 december 2021 @ 00:03 door Travelboy , 362 keer bekeken

Voor de mensen die vinden dat de LHBTQIA+ gemeenschap niet juist vertegenwoordigd wordt in het Videoland-programma Prince Charming; jullie hebben volkomen gelijk!!!

 

Sommige ‘critici’ merken terecht op dat de community veel diverser is dan wat we in Prince Charming zien. Maar het is überhaupt niet mogelijk om een representatief beeld te schetsen met de cast, want die is maar twaalf kandidaten groot. Tjonge, lastig hoor! Straks voelt iemand anders zich weer buitengesloten.

 

Wat moet die arme Prince Charming eigenlijk, als er uit elf totaal verschillende mannen plus een non-binair persoon gekozen moet worden? Dan moet hij ze een voor een elimineren en weet het publiek in aflevering 1 al dat de knappe witte gespierde man overblijft. Daar wil toch niemand naar kijken?

 

Wat kunnen we nou doen om het diversiteitsprobleem op te lossen en iedereen tevreden te houden? Maar dan ook echt IEDEREEN! Ik heb een voorstel.

 

Laten we openbaar maken wie allemaal mee willen doen en dan: stemmen maar (alleen mensen met een Videoland-account, want wie betaalt bepaalt)! Een beetje zoals bij verkiezingen. De programmamakers en de Prins hebben er verder niks over te zeggen. Maar dan moet ‘de community’ zich wel massaal aanmelden, anders werkt het natuurlijk niet, omdat je dan alleen de narcistische gespierde witte man en occasional bruine twink overhoudt, zoals nu. Representatiever en democratischer kan toch niet?

 

Als laatste redmiddel kunnen we Prince Charming ook nog gewoon zien voor wat het is: entertainment. Een reality datingshow, uitgezonden door een commerciële partij, met als doel oppervlakkige televisie te brengen aan de mensen die daar graag een paar euro’s per maand voor willen betalen. Als je een programma wil waarin de LHBTQIA+ gemeenschap juist vertegenwoordigd wordt, dan moet je maar naar de NPO kijken. Betaal je tenslotte belasting voor. Al geef ik je weinig kans dat je daar een programma tegenkomt waar iedereen zich in herkent.

 

bron Colunn op www.meijt.nl



Reacties

  • goolaa
    dinsdag 21 december 2021, 08:47

    wij hebben in het verleden ook eens mee gedaan met een dating programma bij Theo van Gogh. Toen de opname's begonnen was het bij ons al bekend wie het ging worden. Wij zatten in een soort cafe en konden wat drinken. Op een gegeven moment komen er twee mannen bij kregen broodjes en ook te drinken. Wij kregen geen broodjes. Dus toen viel bij ons al het kwartje. en ja hoor na de uitzending waren ze weer samen.  Dus alles wat op tv  geloof ik niks meer van alle maal door gestoken kaart.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.