Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 14 november 2021 @ 00:12 door Travelboy , 404 keer bekeken

De prominente Italiaanse politicus Vincenzo Spadafora is op primetime TV als homo uit de kast gekomen en zegt dat het zijn verantwoordelijkheid is als een zichtbaar publiek figuur. Spadafora, 47, is een van de meest invloedrijke leden van de populistische, anti-establishment Movimento 5 Stelle (MS5) partij en een voormalig minister voor jeugdzaken, beleid en sport in Italië.

 



 

Hij kwam begin deze maand uit de kast op Rai3's late night talkshow Che Tempo Che Fa, een zeldzame gebeurtenis in een land met weinig holebi & trans+ politici. "Ik denk dat het privéleven van mensen zo moet blijven, maar ik denk ook dat degenen met een publieke rol, een politieke rol zoals de mijne, wat meer verantwoordelijkheid hebben", zei hij tegen gastheer Fabio Fazio. "En ik deed het ook voor mezelf, omdat ik misschien te laat heb geleerd dat het belangrijk is om van elkaar te houden en elkaar te respecteren."



Spadafora was te gast op de show om zijn nieuwe boek, Unreserved, Vincenzo Spadafora, te promoten, dat belooft zijn verhaal te vertellen "zonder voorbehoud, in de politiek en in het leven". Spadafora legde zijn beslissing uit om nu naar buiten te komen en zei: “Eén reden is erg politiek, om te getuigen van mijn politieke toewijding, voor al diegenen die elke dag voor hun rechten vechten en die minder kans hebben om dat te doen dan ik dankzij mijn rol. ”



Een andere reden was religieus, als praktiserend katholiek wilde hij laten zien dat zijn seksualiteit “niet in tegenspraak” is met zijn geloof. Hij is zich er echter van bewust dat velen in Italië dat niet zo zullen zien. Twee weken geleden stemde de Italiaanse senaat een wetsvoorstel weg dat geweld tegen LGBT+-mensen strafbaar zou hebben gesteld na hevig verzet van het Vaticaan en extreemrechtse partijen.



Spadafora erkende het verzet dat hij waarschijnlijk zal krijgen als een openlijk homoseksuele Italiaanse politicus, maar zei dat hij hoopte dat mensen verder dan zijn seksualiteit zouden kunnen kijken en zich zouden kunnen concentreren op zijn prestaties. "In de politiek wordt homoseksualiteit gebruikt om pijn te doen, om een tegenstander aan te vallen, iets wat ik nu wil vermijden", zei hij. "Ik hoop in aanmerking te komen voor wat ik doe, voor wat ik ben, en vanaf morgen zal ik misschien gelukkiger zijn omdat ik me vrijer voel."

 

bron: www.holebi.info



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.