Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 10 september 2021 @ 00:18 door Travelboy , 395 keer bekeken

Niet alleen in Georgië loopt de aidsbestrijding gevaar. Autoritaire regimes, conservatieve regels en wanbeleid staan in veel landen de aidsbestrijding in de weg. 

 

Collega's in de frontlinie van de strijd tegen aids worden ernstig gehinderd in hun werk. Miljoenen mensen worden  uitgesloten van hiv-zorg. En zo komen de levens van mensen met hiv in gevaar. Hier vragen wij aandacht voor. Help ook mee. Steek de aidsbestrijders een hart onder de riem met deze steunbetuiging.

 

 

Onze collega's ter plaatse moeten overal hun werk kunnen doen, want iedereen heeft recht op goede bescherming tegen hiv en aids. Je hoort hier veel te weinig over, daarom moeten we van ons laten horen!  

Overheden bedreigen de aidsbestrijding:   

  • Door homohaat wordt het onze lokale collega's in Georgië moeilijk gemaakt om hun werk te doen. 
  • In Wit-Rusland is op last van het huidige regime een aidsorganisatie gesloten nadat het kantoor van onze lokale collega's werd binnengevallen en hun apparatuur in beslag werd genomen.   
  • De Oegandese politie arresteerde de afgelopen tijd tientallen mensen in lhbti-opvanghuizen. Zowel medewerkers als mensen die er hiv-zorg kregen. De autoriteiten grepen corona aan om mensenrechten te schenden, en belemmeren daarbij de aidsbestrijding.
  • Ook in landen zoals Indonesië, Oeganda, Hongarije en Rusland zorgen conservatisme, anti-lhbti wetten en discriminatie ervoor dat aidsbestrijders hun werk niet goed kunnen doen. 

Laat van je horen 

Aidsfonds zorgt dat wereldwijd lokale aidsbestrijders mensen kunnen beschermen tegen hiv en aids. Ook wanneer overheden hun werk extra moeilijk maken. Help mee en teken de steunbetuiging. Je kunt ook een berichtje achterlaten voor onze helden zodat ze weten dat ze er niet alleen voor staan.  

stop aids. uit liefde voor alle liefdes.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.