Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 05 september 2021 @ 00:06 door Travelboy , 395 keer bekeken

Ruim vijftig Friese voetbalclubs hijsen regenboogvlag, ook SC Heerenveen en SC Cambuur sluiten zich aan bij actie Moeders en Vaders van Fryslân

 

Ruim vijftig Friese amateurvoetbalclubs geven samen met SC Heerenveen en SC Cambuur gehoor aan de oproep van de organisatie Moeders en Vaders van Fryslân om in de week van 11 tot en met 16 oktober de regenboogvlag te hijsen. Op 11 oktober is het Coming Out Day. Terwijl het op 16 oktober Roze Zaterdag is.


Op donderdagavond 2 september verzamelen vertegenwoordigers van de deelnemende clubs zich op het voetbalveld van FC Burgum om te laten zien dat ze de Regenboogcommunity omarmen.


De voetbalclubs zeggen met het hijsen van de regenboogvlag te willen uitdragen dat iedereen welkom is en zich veilig moet kunnen voelen op en rondom de voetbalvelden.

 

Daarnaast roept Moeders en Vaders van Fryslân mensen op om van 11 tot en met 16 oktober de regenboogvlag uit te hangen of een vlag te ‘planten’ op de website www.regenboogvlaggenvoorfryslân.frl.

 

,,Zo is meetbaar hoeveel vlaggen in Friesland en daarbuiten worden uitgehangen. Het streefaantal is 1100 regenboogvlaggen.”

 

bron: https://balkstercourant.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.