Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 23 augustus 2021 @ 00:01 door Travelboy , 429 keer bekeken

De Rotterdamse sportschool van de oprichter van de nieuwe LHBTQI+-supportersvereniging van Feyenoord, is in de nacht van zaterdag op zondag beklad met anti-homoleuzen. Ook heeft iemand brand gesticht bij het pand aan de Brielselaan, vermoedelijk met vuurwerk.
 
Homofobe leuzen op sportschool van oprichter Roze Kameraden gekalkt | Foto: privé

 

De leuzen zijn expliciet gericht aan Paul, Sebas en Thijs, de drie voormannen van de nieuwe supportersclub Roze Kameraden. Paul van Dorst is de eigenaar van de sportschool en is erg geschrokken. Hij gaf deze maand verschillende interviews over de oprichting van de Roze Kameraden.

 

"Kkr flikkers niet welkom bij FR", meldt een van de leuzen op het gebouw. "Zo heb je niet veel meer reden nodig om aan te tonen dat onze supportersvereniging nodig is", reageert Van Dorst.

 

Homofobe teksten op sportschool van oprichter Roze Kameraden gekalkt | Foto: privé

 

De sportschooleigenaar houdt het kort, want hij is erg geschrokken, zegt hij. "Het is ook vervelend dat onze leden hier nu mee geconfronteerd worden." Van Dorst gaat maandag aangifte doen.

 

 

De Rotterdamse voorman van de VVD, Vincent Karremans, is woest. "Dit laat dus zien dat de oprichting van de Roze Kameraden keihard nodig is omdat LHBTI-acceptatie in het voetbal, zacht gezegd, nog een flinke weg te gaan heeft."

 

De handtekening bij de teksten is van RJK, dat staat voor Rotterdam Jongeren Kern.

 

bron: www.rtvrijnmond.nl



Reacties

  • Travelboy
    zondag 22 augustus 2021, 17:02

    Volgens mij moet Feyenoord nu een aantal 'supporters" een levenslang stadionverbod geven.

     

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.