Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 27 juni 2021 @ 15:55 door Travelboy , 434 keer bekeken

Oranjesupporters mogen van de UEFA geen regenboogvlag bij zich dragen in het Hongaarse Boedapest. Ze werden door beveiligingspersoneel meegenomen en in busjes zijn de spullen in beslaggenomen, Verslaggever Marcel Maijer, die ter plaatse is, zegt dat Nederlanders in shock zijn door het optreden.

 

Het Nederlands Elftal speelt vanavond om 18.00 uur in de hoofdstad van Hongarije de achtste finale op het EK tegen Tsjechië. Daar zijn duizenden fans uit Nederland bij. De nieuwe anti-homowet in het land riep afgelopen week veel reacties op uit andere landen.

 

Volgens de nieuwe regelgeving in Hongarije mogen boeken en films met een homoseksueel personage niet meer getoond worden. Hetzelfde geldt voor reclames waarin homo's of transgenders te zien zijn. Het land wil dat jongeren worden beschermd tegen informatie over homoseksualiteit en geslachtsverandering.

 

 

Regenboogkleuren
Er is veel verzet tegen de Hongaarse wet. Ook Oranjefans die nu in Hongarije zijn, maken duidelijk dat ze er groot tegenstander van zijn. Fans die vanaf Schiphol vertrokken, kregen op de luchthaven regenboogvlaggen en regenboogzweetbandjes uitgedeeld. Daarop staat de Hongaarse tekst A szerelem mindenkié, wat Liefde is voor iedereen betekent.

 

In de Oranje fanzone was weinig meer terug te zien van die kleuren. RTL Nieuws-verslaggever Marcel Maijer zegt dat het niet wordt geaccepteerd door de UEFA. Hij hoorde van diverse mensen dat ze werden meegenomen naar een busje door Hongaarse beveiligingsmensen. "Daar moesten ze de spullen direct inleveren."

 

Afbeelding

 

Volgens Maijer zijn fans in shock. "Sommigen zijn ook inventief en hebben toch het een en ander binnengesmokkeld. Maar of ze dat ook het stadion in krijgen, lijkt me lastig. Een man die een regenboogpak aan had, mocht blijven lopen."  

 

bron: www.rtlnieuws.nl

 

Lees ook: Mátyás is homo in Boedapest: 'Ik hou van Oranjefans, ze zijn lekker vrij' | RTL Nieuws



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.