Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 21 juni 2021 @ 03:38 door Travelboy , 422 keer bekeken

De gemeenteraad van München wil dat de Allianz Arena in regenboogkleuren wordt verlicht tijdens de wedstrijd tussen Hongarije en Duitsland, woensdag, uit protest tegen de nieuwe anti-homowet in Hongarije.

 

De gemeenteraad wil dat burgemeester Dieter Reiter bij de UEFA gaat lobbyen om het voorstel erdoorheen te krijgen. Het gaat om een "zichtbare uiting van solidariteit" naar de Hongaarse lhbti-gemeenschap, die lijdt onder de "homofobe en transfobe wetgeving".

 

De Allianz Arena, het thuisstadion van Bayern München, is aan de buitenkant uitgerust met een lichtsysteem.

 

De gemeenteraad van München vindt dat Hongarije met de nieuwe wet internationale mensenrechtenverdragen schendt en roept de UEFA, de Duitse voetbalbond, de Beierse bond en supporters op zich in te zetten voor gelijkheid en tolerantie.

 

Ruim 50.000 keer ondertekend

 

Online was al een petitie gelanceerd om de regenboogkleuren tijdens de wedstrijd op het stadion te weergeven. Die is inmiddels door ruim 50.000 mensen ondertekend. De Duitse organisatie die zich inzet voor homorechten heeft de oproep verwelkomd, schrijft persbureau DPA.

 

Afgelopen week stemde het Hongaarse parlement in met de wet, die het verbiedt om homoseksualiteit en verandering van sekse te "promoten" onder minderjarigen. Daarmee kunnen boeken, films en andere media met seksuele inhoud die niet heterogericht is verboden worden.

 

Ook reclame-uitingen waarin homo- of transseksualiteit wordt 'genormaliseerd' mogen niet meer worden getoond. De nieuwe wet leidde al tot grootschalige protesten in Boedapest.

 

bnron: www.nos.nl



Reacties

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.