Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 13 november 2021 @ 00:04 door Travelboy , 391 keer bekeken

Hivos steunt moedige transgender personen en LHBTI-activisten om op te komen voor hun rechten. Ook als zij vanwege hun werk in gevaar komen. Daarom hebben we vorig jaar een levensreddend noodfonds opgezet, waarmee het mogelijk is om in de meest urgente situaties meteen in actie te komen.

 

Denk aan bedreigingen, overvallen en rechtszaken waarbij veiligheid zwaar in het geding komt. In deze situaties is het van levensbelang dat er direct hulp geboden wordt. Bijvoorbeeld in de vorm van juridische ondersteuning, een opvangplek of zelfs het mogelijk maken om activisten veilig het land uit te krijgen.

 

Hiervoor werken we samen met onze lokale partners. Zij staan in direct contact met de activisten en zijn snel op de hoogte van een dreiging. Doordat de hulpvragen komen van partners waar wij al jaren mee samenwerken, kunnen we snel schakelen en de activisten direct passende hulp bieden.

 

Doe een eenmalige donatie

 

Bessy Ferrera


Het fonds is genoemd naar de moedige Bessy Ferrera. In 2019 werd zij in Honduras doodgeschoten. Ze was onze partner en een voorbeeld voor velen. Wat ze het liefst wilde en waar ze voor streed was respect voor de meest basale mensenrechten. Veel van onze collega’s kenden Bessy persoonlijk en wilden na haar overlijden graag iets doen. In overleg met de familie is toen besloten om een fonds in haar naam op te richten, zodat we door kunnen met haar strijd.

 

Met het Bessy Ferrera Fonds hebben we in een jaar tijd al in 18 situaties in landen wereldwijd hulp kunnen bieden. Zo hebben we in Costa Rica voor financiële en juridische ondersteuning gezorgd in een zware rechtszaak tegen een LHBTI-activist. En hebben we in Honduras een trans vrouw het land uit geholpen omdat het te gevaarlijk was voor haar om daar te blijven.

 

Doe mee!


Het fonds is nu leeg, maar we moeten door met dit belangrijke werk. Zodat we de moedige activisten waarmee we samenwerken kunnen blijven beschermen. Help je mee?

 

Doe een eenmalige donatie

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.