Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 05 september 2021 @ 00:06 door Travelboy , 413 keer bekeken

Een coalitie van 20 Republikeinse Amerikaanse staten heeft een rechtszaak aangespannen tegen de regering van Joe Biden, waarin wordt opgeroepen tot het ongedaan maken van discriminatiebescherming voor holebi+ en transgender+ studenten en werkers.



Waar het over gaat:


In juni 2020 oordeelde het Amerikaanse Hooggerechtshof in Bostock v Clayton County dat bestaande bepalingen onder de Civil Rights Act van 1964, bekend als titel VII, die discriminatie op grond van geslacht verbiedt, ook van toepassing zijn op gevallen waarin “een werkgever een persoon ontslaat louter voor homo lesbisch biseksueel of transgender zijn”.



Een jaar later, in juni 2021, bracht de Equal Employment Opportunity Commission, een afdeling van de Amerikaanse regering die de burgerrechtenwetten tegen discriminatie op het werk moet handhaven, richtlijnen uit over wat discriminatie op het werk inhoudt.



De richtlijn verklaarde dat Titel VII transgender werknemers toestaat om de toilletten van hun keuze te gebruiken, en hen het recht geeft om zich te kleden op een manier die in overeenstemming is met hun gender. In dezelfde maand kondigde het Amerikaanse ministerie van Onderwijs aan dat na de uitspraak van het Hooggerechtshof hetzelfde concept zou moeten worden toegepast op LGBT+ studenten.



Het heeft een verklaring van interpretatie uitgegeven waarin staat dat titel IX, een burgerrechtenwet die discriminatie op grond van geslacht in door de overheid gefinancierd onderwijs verbiedt, ook LGBT+-studenten beschermt tegen discriminatie op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit, inclusief het toestaan ​​van het gebruik van het toilet van hun keuze en strijden in de juiste sportteams voor hun gender.



Rechtszaak


Nu hebben 20 Amerikaanse staten, allemaal onder leiding van de Republikeinen, de handen ineen geslagen om de regering-Biden aan te klagen, in een poging om deze beschermingen teniet te doen. De procureur-generaal van Tennessee, Herbert Slatery, leidde Alabama, Alaska, Arizona, Arkansas, Georgia, Idaho, Indiana, Kansas, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Ohio, Oklahoma, South Carolina, South Dakota en West Virginia als eisers in de rechtszaak tegen het Amerikaanse ministerie van Onderwijs, het Amerikaanse ministerie van Justitie en de EEOC.



De staten voeren aan dat de uitspraak van het Hooggerechtshof van Bostock v Clayton County niet van toepassing was op werkplekken van hetzelfde geslacht, en dat de EEOC niet bevoegd was om te zeggen dat dit wel het geval was. Ze stellen ook dat de beslissing in Bostock niet kan worden toegepast op Titel IX, omdat "de teksten van Titel VII en Titel IX materieel verschillend zijn".



In de rechtszaak staat: "De richtlijnen zijn bedoeld om zeer controversiële en plaatselijke problemen op te lossen, zoals of werkgevers en scholen geslachtsgescheiden douches en kleedkamers mogen handhaven, of scholen biologische mannen moeten toestaan om deel te nemen aan vrouwelijke atletiekteams, en of individuen kunnen worden gedwongen voorkeursvoornaamwoorden van een ander gebruiken.



Het onderwijsbeleid van de Biden-administratie zorgt ervoor dat door de federale overheid gefinancierde scholen financiële sancties kunnen krijgen als ze LGBT+ studenten niet beschermen tegen discriminatie. Volgens Reuters zei de procureur-generaal van Tennessee, Slatery, in een verklaring: "Dit alles, samen met de dreiging van het achterhouden van onderwijsfinanciering te midden van een pandemie, rechtvaardigt onze rechtszaak."

 

bron: www.holebi.info



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.