Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 12 juli 2021 @ 00:26 door Travelboy , 387 keer bekeken

De voetballers van Hongarije spelen de komende twee wedstrijden zonder publiek, nadat hun fans zich op het Europees kampioenschap hebben misdragen. In de volgepakte Puskás Aréna waren bij de wedstrijd tegen Frankrijk (1-1) onder meer apengeluiden te horen en bij de wedstrijd tegen Portugal (0-3) en Duitsland (2-2) waren volgens de UEFA spandoeken met homofobe uitingen te zien.

 

De Hongaarse voetbalbond moet ook een boete van 100.000 euro betalen en bij de komende wedstrijden een spandoek ophangen waarop aandacht wordt geschonken aan gelijke rechten.

 

Als de fans zich nog een keer misdragen volgt er een derde duel zonder supporters. Het weren van fans geldt alleen voor wedstrijden die onder auspiciën van de UEFA worden gespeeld. De eerstvolgende wedstrijd van Hongarije, thuis tegen Engeland voor kwalificatie voor het WK in Qatar, wordt gespeeld onder de vlag van de FIFA.

 

bron: www.nos.nl



Reacties

  • Travelboy
    maandag 12 juli 2021, 00:32

    Ik denk dat ze wel balen van die thuis wedstrijden!

  • Serpentor
    maandag 12 juli 2021, 00:28

    Gewoon uitsluiten van toernooien. Die 'supporters' lachen om die boete, die ze niet eens zelf hoeven te betalen. Absurd dat we dit met boetes bestrijden. Voetbal is er voor iedereen, of ze nu hetero of homo zijn, of wit of zwart. Wie dat niet kan verdragen, hoort niet op het veld of op de tribune.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.