Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 13 april 2024 @ 01:25 door Travelboy , 42 keer bekeken

Zelfs met vet haar en een slobbershirt ziet Hollywoodster Kristen Stewart er nog aantrekkelijk uit. In de uitzinnige queer thriller Love Lies Bleeding speelt ze Lou die als medewerker van een sportschool in een gehucht in New Mexico vooral toiletten ontstopt. Veel meer is er niet te doen. Tot op een dag Jackie haar entree maakt, een bodybuilder op weg naar een wedstrijd in Las Vegas. Het is meteen vlam in de pan. Lou zet een spuit met steroïden in Jackie’s bil. Even later liggen de vrouwen samen in bed.

 

Kristen Stewart in ‘Love Lies Bleeding’.

 

 

Je kijkt je ogen uit in de nieuwe film van de Britse regisseur Rose Glass, die een paar jaar terug debuteerde met de eigenzinnige horror Saint Maud. Tussen de rode rotsen van New Mexico trekt ze een wonderlijke wereld op waarin liefdesfilm, familiedrama en zwarte komedie een verbond aangaan. De film beweegt van melodrama naar misdaadthriller, van pulp naar opera. Een van de films die Glass haar medewerkers ter inspiratie liet zien was Showgirls van Paul Verhoeven, over een ambitieuze paaldanseres in Las Vegas.

 

In Love Lies Bleeding komen de vrouwen in actie als Lou’s zus door haar man het ziekenhuis in wordt geslagen. Het is het moment waarop wraak in het spel komt en de zaken flink uit de hand lopen. Het is 1989, op televisie wordt bericht over de val van de Berlijnse Muur. In New Mexico verdwijnt een lijk in een ravijn.

 

De verhaallijn rond Ed Harris als Lou’s criminele vader is minder overtuigend. Maar niet getreurd. Het draait om de vrouwen die zich met een vette knipoog en een overvloed aan adrenaline manifesteren als geweldenaren. Ondertussen zijn ze zo verliefd, dat ze er ziek van zijn.

 

bron: www.trouw.nl

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.