Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 25 oktober 2023 @ 02:55 door Travelboy , 118 keer bekeken

Op vrijdagavond 27 oktober gaan de landelijke politieke kopstukken in debat bij COC's Regenboog Verkiezingsdebat 2023. De politici debatteren in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november over actuele lhbti+onderwerpenJe kunt HIER je gratis kaart reserveren.

 

Foto: Geert van Tol - COC

 

COC Nederland: 'Er waait een gure wind richting de regenbooggemeenschap. De toon op de sociale media wordt harder. Er wordt steeds meer geweld gemeld, regenboogvlaggen worden weggerukt, drag queens aangevallen en als je hand in hand loopt, heb je kans op nare reacties. Nederland bungelt tegenwoordig op de 14e plek in Europa van landen waar lhbti+mensenrechten goed geregeld zijn. En als je bijvoorbeeld Zwart bent en transgender, of bi+ en vluchteling, dan krijg je het vaak nog zwaarder te verduren.

 

Wat gaan de Haagse politici daaraan doen? Gaan ze zorgen voor scholen waar iedereen zichzelf kan zijn? Komt er een verbod op pogingen om de seksuele oriëntatie of genderidentiteit van mensen te veranderen? Wat doen ze voor lhbti+asielzoekers?

 

Over dat soort zaken gaan de kopstukken in debat op 27 oktober. We voelen ze aan de tand over zaken als de mensenrechten van transgender personen, meerouderschapswetgeving en onvrijwillige en onnodige medische behandelingen van intersekse kinderen. En wat kan Nederland doen om de lhbti+beweging te steunen in landen waar onze mensenrechten met voeten getreden worden?

 

Behalve naar de verschillen tussen de partijen, zoeken we ook naar overeenkomsten. Om samen vooruitgang te boeken voor de lhbti+gemeenschap willen we weer een Regenboogakkoord sluiten, zoals eerder gebeurde bij de verkiezingen in 20122017 en 2021. Die akkoorden resulteerden onder meer in verankering van onze rechten in de Grondwet, een verbod op discriminatie van trans en intersekse personen en aandacht voor respect en acceptatie op school.

 

Het debat vanuit Pakhuis de Zwijger wordt ingeleid door voorzitter Astrid Oosenbrug van COC Nederland en Debbie Helaha van COC Leiden. De presentatie is in handen van Floor Bremer, bekend als politiek verslaggever van o.a. RTL Nieuws.

 

Je kunt vanaf nu HIER je gratis kaart reserveren (1 per persoon). Doe dat gelijk, want eerdere edities waren steevast uitverkocht. Het debat vindt plaatst in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam op vrijdagavond 27 oktober, aanvang 20 uur, deur open 19u45.

 

Je kunt ook een livecast van het debat volgen op 27 oktober vanaf 20 uur. Onder meer via de Facebookpagina en website van COC Nederland en de website van Pakhuis de Zwijger. Later terugkijken kan natuurlijk ook.

 

Vanwege het grote aantal partijen dat meedoet aan de verkiezingen is ervoor gekozen om voor het debat de partijen uit te nodigen die, op grond van de peilingen en het huidige zetelaantal, na de verkiezingen naar verwachting de grootste verantwoordelijkheid dragen voor lhbti+emancipatiebeleid.' 

 

bron: www.zijaanzij.nl

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.