Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 03 februari 2023 @ 00:08 door Travelboy , 194 keer bekeken

Voor de documentaire ‘Queer Egypt Under Attack’ heeft de Britse publieke omroep BBC bewijs verzameld van de heksenjacht op homoseksuelen in het Afrikaanse land. Aan de hand van politiedocumenten en getuigenissen konden de journalisten een beeld schetsen van de vervolging en discriminatie die andersgeaarde mensen ondervinden.

 

Uit arrestatieverslagen blijkt dat Egyptische politieagenten zich online begeven om LGBT-mensen op te sporen die via datingsites ontmoetingen regelen. Gezien het heersende maatschappelijke stigma omtrent homoseksualiteit in het land zijn publieke ontmoetingen riskant. Hoewel de Egyptische wetgever betrekkingen binnen hetzelfde geslacht niet expliciet verbiedt, zijn arrestaties wegens “losbandigheid” weinig uitzonderlijk.

 

 

Grindr

 

Volgens een van de verslagen werd een buitenlandse man, die anoniem blijft, door een politie-informant in de val gelokt in een conversatie op de populaire homoseksuele datingapplicatie Grindr. “Hij bekende zijn perversie en zijn bereidheid om gratis aan losbandigheid te doen, en stuurde foto’s van zichzelf en zijn lichaam”, zo staat in het rapport te lezen. De politie rekende de man in en liet hem vervolgens deporteren.

 

Een andere getuige vertelde aan de BBC dat hij in 2018 van een vriend een uitnodiging had gekregen om iets te gaan drinken in een bar. In werkelijkheid bleek het een list van de politie en de man werd gearresteerd. In totaal bleef hij een maand lang in hechtenis, en hij beweert dat de agenten destijds zijn datingprofiel aanwendden om hem van prostitutie te kunnen beschuldigen. Andere slachtoffers legden gelijkaardige verklaringen van bewijsvervalsing af aan de Britse omroep.

 

Bron: BBC
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.