Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 08 september 2021 @ 07:28 door Travelboy , 497 keer bekeken

 

 

Rainer Werner Fassbinder maakte naar eigen zeggen films over mensen wier dromen kapot gaan. Acteur Oliver Masucci, bekend van zijn rol als Adolf Hitler in Er ist wieder da (2015), speelt Fassbinder als een man die zijn dromen, ten koste van alles, waar wilde maken.

 

Geen filmregisseur heeft zo zijn stempel gedrukt op de naoorlogse Duitse film als Rainer Werner Fassbinder. Een man die in zijn korte, 37-jarige leven veertig films, 24 toneelstukken en twee tv-series regisseerde.

 

In Enfant terrible struint hij rond in een decor dat hij zelf had kunnen bedenken: gevels en interieurs gemaakt van beschilderd bordkarton, badend in rood, paars, blauw en groen licht.

 

In die kunstmatige, theatrale wereld is hij in zijn element: een maniakale werker die mensen aantrekt en afstoot. Een gedreven kunstenaar, een junk, een onmogelijke minnaar, een man voor wie geen heilig huisje veilig is.

 

Dat Fassbinders invloed ver over zijn graf heen reikt, ondervond ook regisseur Oskar Roehler. De stichting die Fassbinders nalatenschap beheert, weigerde na het lezen van het script elke medewerking, terwijl acteurs die met de legende hadden gewerkt erop aandrongen dat hun namen ongenoemd zouden blijven. De vloek van een waar enfant terrible.

 

 

 

In welke Bioscoop of Filmhuis draait deze film?

 

Bekijk deze film  tegen betaling thuis via PICL



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.