Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 18 augustus 2023 @ 04:16 door Travelboy , 133 keer bekeken

Passages, een intiem en expliciet driehoeksdrama van Ira Sachs met topacteurs Franz Rogowski, Ben Whishaw en Adèle Exarchopoulos. Sexy, sad and very French.

 

PASSAGES | Official Trailer | Coming Soon - YouTube


Tomas, een Duitse regisseur, heeft zojuist de opnames afgrond van zijn nieuwe speelfilm. Op de wrapparty raakt hij geïrriteerd als zijn man Martin niet met hem wil dansen. Agathe, een jonge lerares, hoort het ruziënde stel en biedt aan om in plaats van Martin met Tomas te dansen. Aangemoedigd door de vrije Agathe komt de aanvankelijk stijve Tomas ook los. De twee voelen zich steeds meer tot elkaar aangetrokken en aan het eind van de avond belanden ze samen in bed.

 

De liefdesnacht leidt tot een affaire en de verliefde Tomas besluit zelfs bij Agathe in te trekken. Maar wanneer hij ontdekt dat Martin ook een nieuwe relatie heeft, kan hij het idee niet verdragen dat zijn man hem niet meer wil

 

Hij wordt steeds jaloerser en heeft steeds minder aandacht voor Agathe. Al zijn energie richt hij opnieuw op zijn oude partner en daarbij houdt hij geen rekening met de consequenties die zijn acties hebben op de anderen.

 

Franz Rogowski (Grosse Freiheit, Undine), Ben Whishaw (No Time to Die, The Lobster) en Adèle Exarchopoulos (La vie d’Adèle) spelen de hoofdrollen in Passages van regisseur Ira Sachs (Little Men, Love Is Strange)

 

De speelfilm, die zich afspeelt in Parijs, volgt een escalerende strijd tussen drie mensen bij wie verlangen centraal staat en geluk net buiten bereik blijft. Prachtig in beeld gebracht en met genuanceerde vertolkingen presenteert Sachs een intiem drama over de complexe, tegenstrijdige gevoelens bij liefde en begeerte.

 

Met het karakter van Tomas probeert Sachs de emoties en het gedrag te verkennen die door verlangen worden aangewakkerd. “Hoe voelt het als je een passie hebt voor iets dat je niet helemaal kunt bereiken? Hoe voedt dat iemands leven? Voor Tomas wordt het alomvattend. Maar als zijn begeerte lijkt vervuld, realiseert hij zich plotseling dat hij toch iets anders wil. Voortdurend verschuift zijn verlangen. Er is een gat dat nooit helemaal gevuld kan worden. Ik vind dat heel menselijk en dramatisch.”

 

bron: www.gaynews.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.