Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 29 oktober 2022 @ 05:21 door Travelboy , 239 keer bekeken

We weten wel dat elk mens anders is, maar we staan niet vaak stil bij hoe anderen de wereld ervaren.

 

ESTRANGED toont LHBT+ jongeren op zoek naar hun individualiteit. Ze bewegen zich in een samenleving waarin ze moeite hebben zich vrij te kunnen uiten en zichzelf te kunnen zijn. Alhoewel de geportretteerden opvallen in het beeld, staan ze gedeeltelijk in de achtergrond. Net als in het dagelijks leven laten ze een deel van zichzelf zien, maar houden ze ook een stuk verborgen.

 

Met deze fotoserie wil fotograaf Arjan Spannenburg (Texel, 1978) bewustzijn creëren over de ervaringen van LGBT+ jongeren, in de hoop er samen voor te zorgen dat er een samenleving ontstaat waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn.

 

------------------------------------------------------------------

Selectie portretten zoals te zien in de expositie van DNB Pride (De Nederlandsche Bank)

 

 

ESTRANGED/ YANNICK

De maatschappij kijkt anders naar me

 

Kwetsbaar als een porseleinen vaas, zo kijk ik naar mijn seksualiteit. Het is prachtig en gerespecteerd door sommige mensen in de maatschappij. Dit zijn de individuen die begrijpen wat de waarde en de aard is van het materiaal. Je hebt helaas ook mensen die deze waarde niet kennen en deze al te graag kapot maken.

 

 

Deze metafoor reflecteert voor mij de kwetsbaarheid die seksualiteit met zich mee kan brengen. Hoewel mijn geaardheid iets kleins zou moeten zijn, heeft dit toch een groot impact op mijn leven. De maatschappij kijkt anders naar me, vullen hokjes voor me in en denken mete begrijpen. Ik wil gewoon normaal leven zonder een stempel.

 

Helaas lijkt de klok terug te draaien en gaan wij naar mijn beleving weer achteruit in de tijd, dit baart mij zorgen. Mijn huid is dik geworden door talloze opmerkingen en ervaringen, maar wat als je net uit de kast komt? Je bent er net uit, durft eindelijk te zijn wie je bent en vervolgens word je in elkaar geslagen. Wat doe je dan? Durf je dan nog jezelf te zijn? Of kies je ervoor om je voor te doen als iemand die wel binnen de maatschappelijke normen valt?

 

Verwacht ik van iedereen dat die mijn seksualiteit begrijpt? Een simpel antwoord hierop is nee, waarom?! Omdat je niet iemand iets kwalijk kan nemen als hij of zij bijvoorbeeld van jongs af aan heeft geleerd om homo’s te haten. Wat ik iemand wel kwalijk neem is als deze onwetendheid gepaard gaat met aanvallen, zowel fysiek als met woorden. Laat mij mijn leven leven zoals ik dat wil.

 

Lees hier het verhaal van:

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.