Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 09 april 2022 @ 00:01 door Travelboy , 416 keer bekeken

Op jonge leeftijd leert Eva op Joodse les dat er later in het moederschap een belangrijke taak voor haar ligt. Dan zal zij het geloof gaan overbrengen op haar kinderen. Maar ze is queer. Wórdt ze wel moeder? En wat betekent dat dan voor haar plek binnen haar religieuze gemeenschap?

 

 

Deze persoonlijke vragen over haar identiteit neemt Eva Verkerk, samen met de andere makers Esmay Wenger, Ahmed Rashid en Sara Dawy als vertrekpunt voor de documentaire 'Eva'. Als de jonge Joodse vrouw die ze is, probeert ze de twee werelden waar zij in leeft aan elkaar te koppelen. We zien haar een avond doorbrengen met vriendinnen en gesprekken voeren met de rabbi.

 

Aan het begin van de documentaire zien we Eva alleen in beeld. Dat benadrukt haar twijfel over hoe ze deel kan blijven uitmaken van de haar zo vertrouwde geloofsgemeenschap. De documentaire eindigt met een warm beeld van een gezamenlijke viering. Met deze Eva gaat het wel goedkomen.

 

Toekomstige Noord-Hollandse mediamakers uitdagen en een platform bieden, dat is wat NH Media doet, in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam. Studenten met een minor Video & Televisie werden op pad gestuurd met de opdracht een documentaire te maken.

 

'Eva' is een van de geselecteerde producties die NH Media publiceert.

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.