Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 20 februari 2022 @ 03:15 door Travelboy , 322 keer bekeken

No Look Pass is een documentaire over de Birmese-Amerikaanse basketbalster Emily Tay. Na een dubbelleven op Harvard te hebben geleefd, streeft ze ernaar om professioneel basketbal te spelen in Duitsland terwijl ze uit de kast komt als queer. Kwesties over seksualiteit, familie, afkomst en het Amerikaanse leger spannen tegen haar samen en ontketenen haar passies op en naast het veld.

 

Schrijver en regisseur Melissa Johnson kondigde onlangs aan dat, na een bekroonde festivalrun die vervolgens werd uitgezonden op Showtime en Amazon Prime, No Look Pass sinds kort voor het eerst gratis op YouTube te bekijken is.

 

'Ik zal Emily altijd dankbaar zijn voor het vertrouwen in mij om haar verhaal te vertellen – net als het enorm getalenteerde, hilarische, goedhartige team met wie ik deze film heb gemaakt,' aldus Melissa.

 

 

'Onthoud dat je in 2022 naar je authentieke zelf moet grijpen, zelfs als je nog niet helemaal zeker weet wie dat is,' wil Melissa aan alle kijkers meegeven.

 

No Look Pass ging in première op Outfest in 2011 en werd vertoond op Doc NYC Festival, IDFA, Cinequest en andere festivals over de hele wereld voordat het werd uitgezonden op Showtime.

 

Bekijk de film nu gratis op YouTube!

 

Fun fact: De titel van de film, No Look Pass, verwijst naar een term die veel wordt gebruikt in de basketbalwereld. Wanneer een aanvallende speler zijn/haar tegenstander wil misleiden door expres in de ene richting te kijken en vervolgens de bal in een andere richting gooit zonder naar zijn/haar eigenlijke doelwit te kijken, noem je dit een 'no look pass.'

 

bron: www.zijaanzij.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.