Blogposts
Blog
Geplaatst op donderdag 04 mei 2023 @ 10:22 door Travelboy , 265 keer bekeken
In de nieuwe podcastserie Antiboy: de podcast praat schrijver Valentijn Hoogenkamp met verschillende gasten over genderidentiteit en geaardheid in alle geuren en kleuren. Vandaag gaan de eerste twee afleveringen in première, met journalist en essayist Haroon Ali, en met DJ en schrijver Valentijn de Hingh.
Valentijn is schrijver van fictie, poëzie en toneelstukken. Vorig jaar verscheen zijn boek  Antiboy, een persoonlijk verhaal over zijn coming of gender waarin hij schreef over hoe het is zich non-binair te voelen en hoe hij daar eigenlijk niet over durfde te praten met zijn vrienden, familie, artsen en zijn geliefde. Ondertussen worstelde hij om zichzelf te laten zien. Jezelf zijn, hoe doe je dat?
In Antiboy: de podcast gaat Valentijn in gesprek met Rick Paul van Mulligen, Valentijn de Hingh, Haroon Ali, Tessa Jonge Poerink, Aynouk Tan en Thomas van der Meer over de dunne grens tussen gender en geaardheid, rollenpatronen en relaties. Want wanneer voel jij je echt jezelf? Wat vind je van labels? Weet je nu helemaal wie je bent, of ben je nog onderweg?
Aflevering 1 – 2 mei - Haroon Ali
Harool Ali is journalist, interviewer, essayist en columnist en maakte de documentaire Het M-Woord en de podcast Opgewonden. Haroon deed afstand van zijn Islamitische geloof toen hij op zijn 21ste uit de kast kwam als homo. Over die botsende identiteiten schreef Ali het non-fictieboek Half.
Aflevering 2 – 2 mei - Valentijn de Hingh
Valentijn de Hingh is schrijver en DJ. Valentijn werd bekend door de documentaire Valentijn, waarin haar transitie negen jaar werd gevolgd. Voor De Correspondent schrijft Valentijn over identiteit en stelt zichzelf daarbij de vraag: hoe kunnen we iedereen meenemen in deze verhalen?
Aflevering 3 – 9 mei - Tessa Jonge Poerink
Tessa Jonge Poerink is actrice. Dit jaar werkt ze aan een nieuw toneelstuk Ruzie en is ze te zien in de film Goodbye Stranger. Onlangs vertelde ze in de documentaire-podcast Alles wordt beter openhartig over onoplosbaar verdriet: vanwege de botgroeistoornis achondroplasie is Tessa klein en dit zal altijd zo blijven.
Aflevering 4 – 16 mei - Rick Paul van Mulligen
Rick Paul van Mulligen is acteur en onder andere bekend uit de serie A’dam-E.V.A. en zijn voorstellingen bij Toneelgroep Oostpool. Samen met zijn man en met cabaretière en actrice Nina de la Croix vormt hij een regenbooggezin. Hij en Nina maken samen de podcast Co&zo.
Aflevering 5 – 23 mei - Thomas van der Meer
Thomas van der Meer is schrijver, columnist en werkt in de zorg. Eind 2019 verscheen zijn debuutroman Welkom bij de club, een grappig boek over een ernstig thema: Thomas gebruikte zijn eigen ervaringen om een eerlijk beeld te geven van hoe het is om transgender te zijn.
Aflevering 6 – 30 mei - Aynouk Tan
Aynouk Tan is modejournalist, docent, adviseur, curator en voorzitter van Queer Amsterdam. Ze gebruikt mode als middel om identiteitsthema’s en queer politiek aan te kaarten en werkte onder andere samen met het Stedelijk Museum en het Cobra Museum.
Als Antiboy vanwege een genafwijking een borstamputatie moet ondergaan beseft hij: nu hoef ik niet langer als vrouw te leven. Dit stuit op verwarring bij artsen, vrienden, familie en zijn geliefde. Was dit verlangen altijd al aanwezig? Het veroorzaakt harde confrontaties met het verleden en zijn naasten, die niet los kunnen komen van de persoon die zij dachten te kennen. Omgeven door rouw en verlies gaat Antiboy op zoek naar de ultieme vrijheid om zichzelf te mogen zijn.
Antiboy is een coming of gender, een poëtisch verhaal over verlies en vrijheid vinden in verandering. Antiboy speelt zich af op het slordige kruispunt tussen gender en geaardheid, rollenpatronen en relaties.
bron: www.winq.nl
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.