Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 11 september 2022 @ 00:04 door Travelboy , 263 keer bekeken

Afgelopen jaar heeft Lotte van den Hanenberg voor haar master Visual Ethnography aan de Universiteit Leiden onderzoek gedaan naar ervaringen van LHBTI+ sporters. Naast een geschreven scriptie heeft ze ook een documentaire gemaakt.

 

Proud to Sport gaat over het vinden van veerkracht door sport. Hiervoor heeft Lotte Ed en Laura gevolgd. Ed is homoseksueel en speelt al zijn hele leven tennis. in zijn leven heeft hij tennis ingezet als middel om een veilige haven te bieden voor LHBTI+ sporters, maar ook om LHBTI+ diversiteit in de sport zichtbaarder te maken en homo-emancipatie te bevorderen.

 

Lotte van den Hanenberg

 

Laura is transgender, en heeft als doel om de snelste vrouw van de wereld te worden in haar sport: windsurfen. Laura heeft veel weerstand ervaren van haar omgeving door haar transgender identiteit. Windsurfen heeft haar geholpen om hier veerkracht in te vinden. Vervolgens heeft ze een stap verder genomen en is actief zichtbaar geworden om genderdiversiteit in de sport te promoten, en een veiliger klimaat te creëren voor LHBTI+ sporters.

 

Klik hier om de documentaire te bekijken.

 

bron: www.gaykrant.nl

*



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.