Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 01 mei 2022 @ 00:30 door Travelboy , 304 keer bekeken

In romantische komedies lost het vinden van een partner vaak alle problemen van de hoofdpersoon op. In het charmante Mascarpone moet de recente vrijgezel Antonio geen nieuwe man vinden, maar juist op zoek gaan naar zichzelf.

 

Still uit ‘Mascarpone’.  Beeld

Still uit ‘Mascarpone’.
 

De dertigjarige Antonio (Giancarlo Commare) moet zijn leven opnieuw vormgeven wanneer zijn man, met wie hij twaalf jaar samen is, plots een scheiding aanvraagt. De problemen waar Antonio als vrijgezel mee te maken krijgt in de intieme Italiaanse romantische komedie Mascarpone (Maschile singolare) zijn voorspelbaar, maar de film is toch boeiend door zijn charismatische hoofdrol en zijn frisse, ingetogen stijl.

 

Je kunt mascarpone kant en klaar in de winkel kopen. Maar, zo weet Antonio, de roomkaas is smaakvoller als je hem zelf maakt. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Antonio’s leven: hij stelt zich financieel en emotioneel afhankelijk op van zijn partner, maar zijn leven wordt voller als hij leefregels niet rechtstreeks van anderen overneemt, maar zelf maakt.

 

Aan de keukentafel

 

De charmante lhbtq-film Mascarpone gaat over de zoektocht naar jezelf. In Antonio’s geval betekent dat veel bakken – iets dat zijn ex hem niet toeliet – en vooral veel onenightstands. Het is verfrissend om te zien hoe Antonio voor zichzelf kiest: dit is geen romantische komedie waar een nieuwe vlam ineens alle problemen van Antonio oplost.

 

Mascarpone valt op door de nuchtere benadering door de regisseurs Alessandro Guida en Matteo Pilati. De rauwe stijl is zowel de kracht als de valkuil van de film. Grote, dramatische ontwikkelingen worden op ingetogen manier in beeld gebracht. Daardoor wordt de kijker toegelaten in Antonio’s leven, alsof Antonio een vriend is die zijn hart lucht aan de keukentafel

.

Tegelijkertijd lijken de gebeurtenissen in de film soms wat onsamenhangend. Zo komt de uiteindelijke karakterontwikkeling van Antonio, waardoor hij plots inziet dat hij de regie over zijn leven in handen moet nemen, nogal uit de lucht vallen.

 

bron: www.parool.nl

 

woensdag in het hele land in de Pathe Gay Night te zien



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.