Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 14 december 2021 @ 01:19 door Travelboy , 387 keer bekeken

 Paarse Vrijdag – presenteerden Edward van de Vendel (hij/hem, presentatie) en Zeno Kapitein (hij/hem, productie) de eerste aflevering van de nieuwe podcast Gloei. Een serie van tien persoonlijke gesprekken met inspirerende gasten over dat wat er gloeit in hun leven.

 

Na het uitbrengen van het succesvolle jongeren-interviewboek Gloei (Querido, 2020, Regenboogboek van het jaar, Zilveren Griffel en Penseel), wilden de makers meer gesprekken houden met bijzondere mensen uit het hele LHBTI+spectrum, dit keer als podcast en met gasten van diverse leeftijdsgroepen. Singel Uitgeverijen maakte deze podcast financieel mogelijk.

 

Edward van de Vendel

 

Tekenaar Floor de Goede (Flo, hij/hem) maakt van elke geïnterviewde een portret. Na elk gesprek horen we een op de gast geïnspireerd nieuw gedicht door een jonge schrijver.

 

Vanaf vrijdag 10 december staan de eerste twee afleveringen online op alle podcast-apps en op www.gloeipodcast.nl.

 

 

Aflevering 1: Jens Geerts, presentatrice OUT TV(zij/haar).

Aflevering 2: Astrid Nijgh, zangeres (zij/haar).

Aflevering 3: Xillan Macrooy, singer-songwriter (hij/hem, online woensdag 15 december).

Aflevering 4: Tim Sastrowiardjo, wushu-sporter (hij/hem, online woensdag 22 december).

De gasten van aflevering 5 t/m 10 worden later aangekondigd.

 

 

Edward van de Vendel (1964) groeide op in Beesd, in de Betuwe. In 1996 publiceerde hij zijn eerste kinderboek. Inmiddels heeft Edward van de Vendel een breed oeuvre opgebouwd: jeugdromans, gedichten, toneel en non-fictie. Tevens schrijft hij liedjesteksten en teksten voor prentenboeken en vertaalt hij boeken. Titels als Gloei en De dagen van de bluegrassliefde zijn inmiddels klassiekers, zeker (ook) in de regenbooggemeenschap  



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.