Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 02 september 2024 @ 00:38 door Travelboy , 42 keer bekeken

Homomonologen, dragshows, filmvertoningen en theater. Van 5 tot en met 15 september 2024 kleurt Haarlem alle tinten van de regenboog.

 

 

Tien dagen lang staan er vijfentwintig lhbtiq+ gerelateerde shows, evenementen en activiteiten op het programma tijdens de eerste editie van het Queer Festival Haarlem.

 

De agenda staat vol met kunst, theater, drag, muziek, dans, debatavonden en tal andere evenementen op verschillende plekken in de stad.

 

Lavender

 

De aftrap van het festival wordt op vrijdag 5 september gedaan in het gloednieuwe regenbooghuis en queerbar Lavender aan het Spaarne 78, waar voorheen studentencafé De Koning zat. DJ Theo draait plaatjes en verdere optredens blijven nog een verrassing, meldt de organisatie. De deuren gaan om 19.30 uur open en toegang is gratis.

 

Een dag later is de theatervoorstelling ‘Becoming Fluid’ te zien bij de Schuur om 19.00 uur. Het optreden is bedacht en wordt uitgevoerd door queer artiesten samen met lhbtiqa+ bewoners uit de Spaarnestad. Experts, ervaringsdeskundigen, kunstenaars en performers pleiten samen voor een minder rigide genderverdeling in de wereld: minder opdelen in hokjes ‘man’ en ‘vrouw’, maar juist meer fluïde. Doorfeesten kan bij CLUB3 van het Patronaat tijdens clubnacht Fuck The Cistem.

 

Pride Haarlem

 

De allereerste Haarlemse versie van Pride valt in het laatste weekend van het festival. Op zaterdag 14 september zijn er meerdere evenementen te bezoeken.

 

Zoals de muzikale Pride avond met drag optredens bij concertzaal PHIL. In de kleine zaal zal dragqueen Ma’MaQueen bezoekers meenemen en vertellen over de invloed van de queergemeenschap in de muziekwereld. De Rotterdamse werd derde in de eerste Nederlandse editie van het Amerikaanse talentenjachtprogramma RuPaul’s Drag Race. Jazzzangeres en dragqueen Miss Cartier gaat op de avond live hits zingen van lhbtiqa+ iconen, met haar eigen ‘jazzy’ interpretatie. Toegang is gratis, een plek reserveren kan via de website van PHIL.

 

 

Theater De Liefde staat het weekend van 13, 14 en 15 september in het teken van het festival. Op vrijdagavond 13 augustus staat de gevarieerde dragshow Drek Manor XL op het programma. Gepolijste drag kings en queens wisselen af met meer experimentele drag artiesten.

 

Een dag later betreden Haarlemse queers het podium van De Liefde met ‘homomonologen’ en delen eigen coming-outverhalen, afgewisseld met muziek.

 

Queer stips

 

Bij de Nieuwe Vide is de expositie ‘Dit Lichaam van Ons’ te zien met werk van queer stripmakers.

 

bron: www.haarlemsdagblad.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.