Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 27 april 2023 @ 06:36 door Travelboy , 233 keer bekeken

Trek je wandelschoenen aan, zet je zonnebril op en ga mee op pad door Amsterdam. In deze stadswandeling neemt Sanne Pols (LGBTOUR Amsterdam) je mee langs de LHBTI+ geschiedenis van de stad.

 

LGBTOUR

 

In het kader van General Idea organiseert het Stedelijk gedurende de loop van de tentoonstelling tweewekelijkse stadswandelingen over queer posities in Amsterdam. Kunstenaar AA Bronson heeft sinds de jaren ’80 een warme band met de stad. In 1979 werd hier de eerste museale tentoonstelling van General Idea georganiseerd. Rond die tijd betrok het collectief een kunstenaarsresidentie van het Stedelijk Museum op Prinseneiland. Ze maakten veel vrienden en raakten geïnspireerd de lokale queer- en kunstenaarsgemeenschap. Tijdens deze wandeling bezoeken we belangrijke plekken uit de jaren ’80 en van nu. Hoe is de stad veranderd? Wat is de rol van van kroegen en discotheken in het ontstaan én voortbestaan van een gemeenschap? En welke positie nemen LHBTI+ personen vandaag de dag in?

 

Startpunt

 

De stadwandeling begint bij het HIV/Aids monument achter het Centraal Station. Je wandelt over de Warmoesstraat, langs het Paleis op de Dam naar het Stedelijk Museum. Na de wandeling is er de gelegenheid om de tentoonstelling General Idea te bezoeken, inbegrepen bij je kaartje.

 

Meer info is te vinden op onze website.

 

Wekelijks op zaterdag van 13 tot 15 uur vanaf 13 mei t/m 8 juli, met uitzonderingen



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.