Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 30 oktober 2022 @ 00:39 door Travelboy , 223 keer bekeken


Op What You See zie je werk van kunstenaars die niet of nauwelijks eerder in Nederland te zien waren, uniek samengestelde programma’s, onverwachte pop-up voorstellingen, onderzoekspresentaties, gratis expo’s en veel meer.

 

Maar What You See Festival is vooral een uitnodiging om samen te komen, om anderen te ontmoeten, om je eigen aannames en vooroordelen onder de loep te nemen en om gezamenlijk te fantaseren over toekomstige werkelijkheden, en vormen van zijn en samenleven.

 


ACHTERGROND


In 2017 hadden Vincent Wijlhuizen en Ieme Soes het plan om een groot feest te organiseren om de diversiteit van de LGBTQIA+ community te vieren. Dit plan ontwikkelde zich al snel tot een festival. Ze vroegen Annette van Zwoll erbij, Theater Kikker sloot zich als partner aan, ze zetten een crowdfunding op en in 2018 was het eerste What You See Festival een feit.

 

Met dans, theater, performance, exposities, muziek, workshops, feesten, gesprekken en symposia bevraagt en kantelt dit jaarlijkse festival de diep in onze samenleving verankerde normen over gender en identiteit en plaatst er nieuwe beelden en vergezichten naast. Positief activistisch, uitnodigend en verbindend, omarmt het festival ongemak en viert het de veelkleurigheid van gender en identiteit.

 

 

WHAT YOU SEE FESTIVAL 2022


Bevragende, ontregelende, verstorende lichamen. Lichamen die de straat op gaan, zich aan bomen ketenen, een vuist in de lucht doen. Lichamen die omhelzen, vreemden liefhebben en dapper de weerstand ontmantelen. Met als motto MY BODY, MY PROTEST nodigt What You See van 17 t/m 20 november kunstenaars uit die hun lichaam inzetten om de ruimte te claimen, de norm te bevragen en nieuwe mogelijke werelden openen. Positief activistisch, uitnodigend en verbindend. Wees welkom!

 

https://whatyouseefestival.nl/#program



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.