Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 13 november 2022 @ 00:03 door Travelboy , 270 keer bekeken

Pater Mark-Robin Hoogland, provinciaal overste van de Congregatie van de Passionisten, geeft dinsdag 15 november in klooster Wittem een lezing met de titel Wat de Bijbel wél zegt over homoseksualiteit.

 

Pater Mark-Robin Hoogland: 'Die vogels zijn zo ingenieus' | Nederlands  Dagblad

 

„Kerk en homoseksualiteit. Dat klinkt als water en vuur, maar op steeds meer plekken gaat het goed samen. Niet overal. Soms gaat het nog steeds helemaal niet samen, of „blijven we steken in zwijgen en dulden”, zoals monseigneur De Korte het eens uitdrukte. Maar hoe zit het dan met de Bijbel? Mag het wel van God?”, schrijft klooster Wittem.


Boek

 

Die vraag staat centraal in het van oorsprong Engelstalige boek Wat de Bijbel wél zegt over homoseksualiteit. Hoogland kwam er in de Verenigde Staten mee in aanraking en besloot het in het Nederlands te vertalen, „omdat hij in zijn pastorale praktijk nog te vaak mensen tegenkomt die als gelovige worstelen met hun seksuele geaardheid of die van hun kinderen of andere familieleden”.

 

Tijdens de lezing gaat de pater in op vragen als „wat zegt de Bijbel nu echt over seksuele geaardheid van mensen? en wat kan, mag of moet de houding van de kerk(en) zijn?”.

 

De avond begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld. Dat kan via 043-4501741 of www.kloosterwittem.nl/agenda

 

bron: www.limburger.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.